• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské řezy

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      vejce
  • Nádivka
    • 250
      g vlašské ořechy
    • 150
      g cukr
    • hnědý rum
    • mléko
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme placku, dáme na plech (vymazaný a vysypaný - radši). Potřeme džemem, nejlépe rybízovým a navrch natřeme připravenou nádivku. A dáme zapéct.
2
Nádivku si připravíme tak, že mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a podle potřeby spaříme horkým mlékem.
3
Připravíme si klasický piškot. Ušleháme žloutky s cukrem a přimícháváme mouku s ušlehaným sněhem. Tento piškot pak opatrně natřeme na předpečené těsto a dopečeme.
4
Chutná mi hned po upečení, ale možná ještě lepší je druhý den, až se rozleží. Když nám ovšem zbydou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 18. 10. 2008 13:49

    aa,to je dobrota...přijela jsem z kolejí k rodičům a že JIM upeču něco dobrýho a sama se budu držet,abych se doma jako obvykle nerozežrala..tak idea to nebyla špatná,ale ty řezy jsou opravdu úžasný,jen příště dám možná o trošičku míň cukru do nádivky. Je to vynikající a už vidím,že než se naučím mikrobiologii,tak tam zůstane maximálně půl plechu:-)

  • Gábina H | 23. 8. 2007 09:05

    Řezy jsem pekla v úterý z poloviční dávky, jedli jsme je včera a musím říct, že měly úspěch. Po upečení mi přišly tužší, ale na druhý den se pěkně rozležely. Ořechy jsem strouhala hodně nahrubo, takže stačilo jen trochu mléka, ještě jsem to zahustila 3 kakaovými věnečky. Těsto na piškot jsem šlehala dohromady, protože jsem pospíchala. Posílám 1 a recept jde dál.

  • Ivana Samcová | 21. 8. 2007 10:33

    Zas jen od oka. Ohřeju si 1/4 l mléka a přilévám postupně tak, aby se nádivka dala pěkně rozetřít, ale nebyla moc řídká . Vždycky mi nějaké mléko zbyde. Doufám, že budou řezy chutnat.I.

  • Gábina H | 21. 8. 2007 09:05

    Díky, Ivano. Ještě se zeptám, kolik asi dáváte toho mléka na spaření ořechů? Cca hrnek?

  • Ivana Samcová | 20. 8. 2007 14:18

    Gábino, já to dělám jen od oka. Placka je vlastně skoro upečená, jak zrůžoví okraje, vyndám z trouby a dám opatrně piškot. Nádivku nedávám až do krajů placky a takto si to kontroluju. Zdravím, Ivana

  • Gábina H | 20. 8. 2007 12:51

    Ivano, jak dlouho se předpéká, než to zalejete piškotovým těstem?

  • Petra | 16. 8. 2007 13:01

    Řezy měly veliký úspěch. Všem moc chutnalo.

  • Ivana Samcová | 2. 4. 2007 18:34

    A já mám nosánek pýchou nahoru, kam až se tenhle receptík dostane.

  • Ivana K. | 2. 4. 2007 12:24

    Měla jsem s řezy velký úspěch u zahraniční návštěvy, bude se překládat do francouzštiny a poputuje na pobřeží Atlantiku.

  • Jana | 14. 6. 2006 10:59

    Dělala jsem tento recept poprvé na oslavu narozenin v práci a setkal se s moc velkým úspěchem.Musím jen říci,že jsem po upeční druhý den pomazala vrch rybízovou marmeládou a potřela čokoládovou polevou a výsledek byl perfektní.Bez tohoto to také bylo dobré,ale spíše sušší,ale s tou polevou to bylo úžasné.Dávám za 1* a všem doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africké kari

Africké kari

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

13
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
11
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
10
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
10
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
10
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact