• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské řezy

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      vejce
  • Nádivka
    • 250
      g vlašské ořechy
    • 150
      g cukr
    • hnědý rum
    • mléko
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme placku, dáme na plech (vymazaný a vysypaný - radši). Potřeme džemem, nejlépe rybízovým a navrch natřeme připravenou nádivku. A dáme zapéct.
2
Nádivku si připravíme tak, že mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a podle potřeby spaříme horkým mlékem.
3
Připravíme si klasický piškot. Ušleháme žloutky s cukrem a přimícháváme mouku s ušlehaným sněhem. Tento piškot pak opatrně natřeme na předpečené těsto a dopečeme.
4
Chutná mi hned po upečení, ale možná ještě lepší je druhý den, až se rozleží. Když nám ovšem zbydou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 18. 10. 2008 13:49

    aa,to je dobrota...přijela jsem z kolejí k rodičům a že JIM upeču něco dobrýho a sama se budu držet,abych se doma jako obvykle nerozežrala..tak idea to nebyla špatná,ale ty řezy jsou opravdu úžasný,jen příště dám možná o trošičku míň cukru do nádivky. Je to vynikající a už vidím,že než se naučím mikrobiologii,tak tam zůstane maximálně půl plechu:-)

  • Gábina H | 23. 8. 2007 09:05

    Řezy jsem pekla v úterý z poloviční dávky, jedli jsme je včera a musím říct, že měly úspěch. Po upečení mi přišly tužší, ale na druhý den se pěkně rozležely. Ořechy jsem strouhala hodně nahrubo, takže stačilo jen trochu mléka, ještě jsem to zahustila 3 kakaovými věnečky. Těsto na piškot jsem šlehala dohromady, protože jsem pospíchala. Posílám 1 a recept jde dál.

  • Ivana Samcová | 21. 8. 2007 10:33

    Zas jen od oka. Ohřeju si 1/4 l mléka a přilévám postupně tak, aby se nádivka dala pěkně rozetřít, ale nebyla moc řídká . Vždycky mi nějaké mléko zbyde. Doufám, že budou řezy chutnat.I.

  • Gábina H | 21. 8. 2007 09:05

    Díky, Ivano. Ještě se zeptám, kolik asi dáváte toho mléka na spaření ořechů? Cca hrnek?

  • Ivana Samcová | 20. 8. 2007 14:18

    Gábino, já to dělám jen od oka. Placka je vlastně skoro upečená, jak zrůžoví okraje, vyndám z trouby a dám opatrně piškot. Nádivku nedávám až do krajů placky a takto si to kontroluju. Zdravím, Ivana

  • Gábina H | 20. 8. 2007 12:51

    Ivano, jak dlouho se předpéká, než to zalejete piškotovým těstem?

  • Petra | 16. 8. 2007 13:01

    Řezy měly veliký úspěch. Všem moc chutnalo.

  • Ivana Samcová | 2. 4. 2007 18:34

    A já mám nosánek pýchou nahoru, kam až se tenhle receptík dostane.

  • Ivana K. | 2. 4. 2007 12:24

    Měla jsem s řezy velký úspěch u zahraniční návštěvy, bude se překládat do francouzštiny a poputuje na pobřeží Atlantiku.

  • Jana | 14. 6. 2006 10:59

    Dělala jsem tento recept poprvé na oslavu narozenin v práci a setkal se s moc velkým úspěchem.Musím jen říci,že jsem po upeční druhý den pomazala vrch rybízovou marmeládou a potřela čokoládovou polevou a výsledek byl perfektní.Bez tohoto to také bylo dobré,ale spíše sušší,ale s tou polevou to bylo úžasné.Dávám za 1* a všem doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
23
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact