• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské řezy

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      vejce
  • Nádivka
    • 250
      g vlašské ořechy
    • 150
      g cukr
    • hnědý rum
    • mléko
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme placku, dáme na plech (vymazaný a vysypaný - radši). Potřeme džemem, nejlépe rybízovým a navrch natřeme připravenou nádivku. A dáme zapéct.
2
Nádivku si připravíme tak, že mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a podle potřeby spaříme horkým mlékem.
3
Připravíme si klasický piškot. Ušleháme žloutky s cukrem a přimícháváme mouku s ušlehaným sněhem. Tento piškot pak opatrně natřeme na předpečené těsto a dopečeme.
4
Chutná mi hned po upečení, ale možná ještě lepší je druhý den, až se rozleží. Když nám ovšem zbydou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 18. 10. 2008 13:49

    aa,to je dobrota...přijela jsem z kolejí k rodičům a že JIM upeču něco dobrýho a sama se budu držet,abych se doma jako obvykle nerozežrala..tak idea to nebyla špatná,ale ty řezy jsou opravdu úžasný,jen příště dám možná o trošičku míň cukru do nádivky. Je to vynikající a už vidím,že než se naučím mikrobiologii,tak tam zůstane maximálně půl plechu:-)

  • Gábina H | 23. 8. 2007 09:05

    Řezy jsem pekla v úterý z poloviční dávky, jedli jsme je včera a musím říct, že měly úspěch. Po upečení mi přišly tužší, ale na druhý den se pěkně rozležely. Ořechy jsem strouhala hodně nahrubo, takže stačilo jen trochu mléka, ještě jsem to zahustila 3 kakaovými věnečky. Těsto na piškot jsem šlehala dohromady, protože jsem pospíchala. Posílám 1 a recept jde dál.

  • Ivana Samcová | 21. 8. 2007 10:33

    Zas jen od oka. Ohřeju si 1/4 l mléka a přilévám postupně tak, aby se nádivka dala pěkně rozetřít, ale nebyla moc řídká . Vždycky mi nějaké mléko zbyde. Doufám, že budou řezy chutnat.I.

  • Gábina H | 21. 8. 2007 09:05

    Díky, Ivano. Ještě se zeptám, kolik asi dáváte toho mléka na spaření ořechů? Cca hrnek?

  • Ivana Samcová | 20. 8. 2007 14:18

    Gábino, já to dělám jen od oka. Placka je vlastně skoro upečená, jak zrůžoví okraje, vyndám z trouby a dám opatrně piškot. Nádivku nedávám až do krajů placky a takto si to kontroluju. Zdravím, Ivana

  • Gábina H | 20. 8. 2007 12:51

    Ivano, jak dlouho se předpéká, než to zalejete piškotovým těstem?

  • Petra | 16. 8. 2007 13:01

    Řezy měly veliký úspěch. Všem moc chutnalo.

  • Ivana Samcová | 2. 4. 2007 18:34

    A já mám nosánek pýchou nahoru, kam až se tenhle receptík dostane.

  • Ivana K. | 2. 4. 2007 12:24

    Měla jsem s řezy velký úspěch u zahraniční návštěvy, bude se překládat do francouzštiny a poputuje na pobřeží Atlantiku.

  • Jana | 14. 6. 2006 10:59

    Dělala jsem tento recept poprvé na oslavu narozenin v práci a setkal se s moc velkým úspěchem.Musím jen říci,že jsem po upeční druhý den pomazala vrch rybízovou marmeládou a potřela čokoládovou polevou a výsledek byl perfektní.Bez tohoto to také bylo dobré,ale spíše sušší,ale s tou polevou to bylo úžasné.Dávám za 1* a všem doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
34
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
25
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact