• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské řezy

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      vejce
  • Nádivka
    • 250
      g vlašské ořechy
    • 150
      g cukr
    • hnědý rum
    • mléko
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme placku, dáme na plech (vymazaný a vysypaný - radši). Potřeme džemem, nejlépe rybízovým a navrch natřeme připravenou nádivku. A dáme zapéct.
2
Nádivku si připravíme tak, že mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a podle potřeby spaříme horkým mlékem.
3
Připravíme si klasický piškot. Ušleháme žloutky s cukrem a přimícháváme mouku s ušlehaným sněhem. Tento piškot pak opatrně natřeme na předpečené těsto a dopečeme.
4
Chutná mi hned po upečení, ale možná ještě lepší je druhý den, až se rozleží. Když nám ovšem zbydou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Řezy s pudinkem a Be-Be sušenkami

Řezy s pudinkem a Be-Be sušenkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 18. 10. 2008 13:49

    aa,to je dobrota...přijela jsem z kolejí k rodičům a že JIM upeču něco dobrýho a sama se budu držet,abych se doma jako obvykle nerozežrala..tak idea to nebyla špatná,ale ty řezy jsou opravdu úžasný,jen příště dám možná o trošičku míň cukru do nádivky. Je to vynikající a už vidím,že než se naučím mikrobiologii,tak tam zůstane maximálně půl plechu:-)

  • Gábina H | 23. 8. 2007 09:05

    Řezy jsem pekla v úterý z poloviční dávky, jedli jsme je včera a musím říct, že měly úspěch. Po upečení mi přišly tužší, ale na druhý den se pěkně rozležely. Ořechy jsem strouhala hodně nahrubo, takže stačilo jen trochu mléka, ještě jsem to zahustila 3 kakaovými věnečky. Těsto na piškot jsem šlehala dohromady, protože jsem pospíchala. Posílám 1 a recept jde dál.

  • Ivana Samcová | 21. 8. 2007 10:33

    Zas jen od oka. Ohřeju si 1/4 l mléka a přilévám postupně tak, aby se nádivka dala pěkně rozetřít, ale nebyla moc řídká . Vždycky mi nějaké mléko zbyde. Doufám, že budou řezy chutnat.I.

  • Gábina H | 21. 8. 2007 09:05

    Díky, Ivano. Ještě se zeptám, kolik asi dáváte toho mléka na spaření ořechů? Cca hrnek?

  • Ivana Samcová | 20. 8. 2007 14:18

    Gábino, já to dělám jen od oka. Placka je vlastně skoro upečená, jak zrůžoví okraje, vyndám z trouby a dám opatrně piškot. Nádivku nedávám až do krajů placky a takto si to kontroluju. Zdravím, Ivana

  • Gábina H | 20. 8. 2007 12:51

    Ivano, jak dlouho se předpéká, než to zalejete piškotovým těstem?

  • Petra | 16. 8. 2007 13:01

    Řezy měly veliký úspěch. Všem moc chutnalo.

  • Ivana Samcová | 2. 4. 2007 18:34

    A já mám nosánek pýchou nahoru, kam až se tenhle receptík dostane.

  • Ivana K. | 2. 4. 2007 12:24

    Měla jsem s řezy velký úspěch u zahraniční návštěvy, bude se překládat do francouzštiny a poputuje na pobřeží Atlantiku.

  • Jana | 14. 6. 2006 10:59

    Dělala jsem tento recept poprvé na oslavu narozenin v práci a setkal se s moc velkým úspěchem.Musím jen říci,že jsem po upeční druhý den pomazala vrch rybízovou marmeládou a potřela čokoládovou polevou a výsledek byl perfektní.Bez tohoto to také bylo dobré,ale spíše sušší,ale s tou polevou to bylo úžasné.Dávám za 1* a všem doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

41
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
26
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact