• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské bramborové knedlíky (špekové)

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g hrubá mouka
    • 3
      ks houska
    • 2
      ks vejce
    • muškátový květ
    • sůl
    • 100
      g hrubá krupice může být i dětská
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava.
2
Po částečném vychladunutí zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut). Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou. Jako příloha by nemělo chybět dušené kysané zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 28. 6. 2011 00:46

    :-)

  • Naďa Sojková | 26. 10. 2007 13:08

    Tento recept lze urychlit použitím bramborových knedlíků v prášku.Jinak je postup stejný a mohu jen doporučit!Výborné je to s osmahnutou anglickou slaninou..

  • maky vilim | 18. 5. 2006 20:37

    Tak jsem udělala dnes k obědu tyto knedlíky a musím říci, že dopadly výborně. Je to jednoduché, žádné patlání dovnitř.Ještě jsem přidala nať z jarní cibulky a knedlíky byly nejen dobré, ale i pěkné mramované. Díky

  • Jaroslava Oumarová | 4. 3. 2006 19:35

    Špekové knedlíky dělám jen s rohlíkama a bez brambor, ale tyhle zkusím...:-)

  • Eva | 4. 3. 2006 12:59

    Výborný recept,místo slaniny jsem osmažila na malé kostičky nakrájeny uzený špek a přidala na malé kostičky nakrájenézbytky uzeniny,měkkého šunk.salámu.Vše osmažila na pánvi a potom jsem přidala na malé kostky nakrájené rohlíky.Dále dle receptu.Lehké ,chutné ,s dušeným kysaným zelím poměrnělevný oběd,večeře.

  • Di | 4. 3. 2006 00:26

    V původním receptu je obojí osmažit, což lze i na plotně. Ale myslím, že se nic nestane, pokud přidáte kostičky slaniny a rohlíků jen tak - já někdy rohlíky přidávám do bramborových knedlíků na úkor mouky - jsou lehčí.

  • Petra Šmejkalová | 3. 3. 2006 21:17

    Dělám spoustu knedlíků ,ale tyto určitě vyzlouším vypadají lákavě.Jen se chci zeptat,jestli se musí ta houska a slanina péct v troubě a nebo jen přidat k bramborám .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Houska Hrubá krupice Hrubá mouka Muškátový květ Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lepenice

Lepenice

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle…
14
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact