Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a uložíme v teple. Očištěná játra podélně rozkrojíme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbytek másla a játra na něm osmažíme 3 - 5 minut z každé strany(ne zprudka). Hotová játra osolíme, opepříme, dáme na talíř, poklademe na ně jablka a cibulku. Podáváme s bramborovou kaší, ale čerstvé pečivo klidně stačí.
Nevím, kam zmizelo foto, přidám ho znovu.... Jen člověka mrzí ta zbytečná práce....
recepty 73
|6. 8. 2010 22:32
...dík za foto...,jsem rád,že chutnalo i hlavě rodiny:-)).
Simča Sládková
|29. 7. 2010 13:45
Jatýrka byla dnes k obědu (už nevím, co s jablky :-) ). Ochutila jsem je troškou tymiánu a česneku a posypala plátky mandlí a byla to naprostá mňamka. I můj muž, který játra moc nemusí, si moc pochutnal. Podávala jsem s cury-rýží a jablkovým :-) kompotem.
Di -
|5. 2. 2010 14:31
Tak to označní sedí. Přesně tohle jsem jedla asi před rokem v jedné hospůdce v Postupimi. To sice není Berlín, ale skoro. Moc dobré.