• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Beránek z ořechového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Beránek z ořechového těsta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční velikonoční beránek z pohankové mouky je díky banánu, vlašákům a kokosovému oleji krásně vláčný a navíc jde i snadno vyklopit z formy.

Suroviny

1 porce
    • 200
      g vlašské ořechy mleté. 150 g do těsta + 50 g na vysypání formy
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g třtinový cukr
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 150
      g pohanková mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      ks banány zralé
    • 200
      ml slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 160 °C, oba díly formy na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte ořechy. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a špetkou soli do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

RADA: Beránek bez vážení? Podívejte se na VIDEO, jak na to

2
Smíchejte suché ingredience: mouku, ořechy a sodu. Mouku prosejte, beránek bude nadýchanější.
3
Banány rozmačkejte vidličkou. S vyšlehanými žloutky a olejem je přidejte k suché směsi a umíchejte těsto. Pak opatrně vmíchejte sníh. Těsto nalijte do formy, přiklopte a pečte 45–50 minut. Před vyklopením nechte beránka chvíli zchladnout, případně si pomozte vlhkou utěrkou přehozenou přes formu.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Beránek

Beránek

Banánoví mini beránci

Banánoví mini beránci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Beránek FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Jedlá soda Pohanková mouka Slunečnicový olej Sůl Třtinový cukr Vanilková esence Vejce Vlašské ořechy

Hrníčkový beránek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Řez obližprst

Řez obližprst

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Domací houstičky

Domací houstičky

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Hrníčkový beránek

Poslední sledované recepty

198
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
173
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
103
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
80
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
77
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 4. 9. 2025: Kdo dnes objeví skrytou šanci a koho čeká překvapení od blízkých?

Denní horoskop na čtvrtek 4. 9. 2025: Kdo dnes objeví skrytou šanci a koho čeká překvapení od blízkých?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Miss Tomanová v Brazílii: Uhranula milence Madonny!

Miss Tomanová v Brazílii: Uhranula milence Madonny!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Další doporučené recepty:

Beránek s makovými kudrnami
Beránek s makovými kudrnami
Beránek skořicovo-jablečný
Beránek skořicovo-jablečný
Beránek z majonézy - ořechový, vláčný
Beránek z majonézy - ořechový, vláčný
Beránek ze šlehačky
Beránek ze šlehačky
Berlínská játra
Berlínská játra
Berlínské řezy II.
Berlínské řezy II.
  • Recepty.cz
  • Beránek z ořechového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact