• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Beránek se sušeným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Beránek se sušeným ovocem

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Beránek se sušeným ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g rozinky
    • 50
      g sušené švestky
    • 50
      g meruňky
    • 100
      g mandle
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 180
      g máslo
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      prášek do pečiva
    • 100
      g kandované ovoce může být i kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce a mandle a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi 60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Řeháčková | 17. 4. 2009 20:43

    Dobrý večer, chci poděkovat za vynikající recept, výborná chuť,vláčný..jedním slovem vynikající!!!!Tleskám!! Zkoušela jsem více receptů, ale tento nemá chybičku!! Na Velikonoce jsem pekla, snědl se během 20min.a prosili o další:-) Dnes peču opět a tento receptík posílám přátelům, jak velký měl úspěch.. Děkuji paní Vlastě:-)

  • Gita | 25. 3. 2008 10:54

    V pátek jsem si koupila formu a do Velikonočního pondělí jsem musela upéct tohoto beránka celkem 3x. Jeden cestoval i do Anglie a moc chutnal.Díky za recept

  • Sora King | 7. 4. 2007 00:22

    Olco, vsechny pochutiny do beranka, rozinky, orechy, kandovane ovoce atd. nejdrive promichej v mouce, obali se moukou a potom ke dnu nespadnou.Jinak tento recept se mi moc libi, hned jdu vyzkouset. A Vsem preji nadherne svatky.

  • Anonym | 2. 4. 2007 19:10

    Krásně se mi povedl, doufám, že bude i tak dobrý, jak je krásný

  • jana | 25. 5. 2006 10:56

    výborné

  • Zdenka z BA | 2. 5. 2006 15:54

    Piekla som baránka, vynikajúci, iný an i piecť nebude.Ďakujem p.Vencová

  • Zdena z JM | 2. 5. 2006 06:22

    Pekla jsem jako bábovku.Bylo to vynikající.Budu péct častěji.Dávám za 1.

  • olča | 27. 4. 2006 10:35

    Pekla jsem na Velikonoce, dodržela přesně postupvčetně obalení ovoce v mouce. Po upečení byl na pohled moc pěkný, ale po rozkrojení bylo všechno ovoce i rozinky ve spodní části beránka. Chci se zeptat paní Vencové, jestli se jí to také stalo. Chuťově moc dobrý.

  • Alina | 8. 4. 2006 20:31

    Zuzo, už jsem to pekla ve velké formě na beránka

  • ZUZA | 7. 4. 2006 23:08

    Pani Vlasta, a aká veľká by mala byť tá formana tieto integrencie, ešte som to nepiekla,dnes som si formu kúpila, tak som v tom úplnenová. Ďakujem

  • Vlasta V. | 7. 4. 2006 19:29

    Zuzo, peču v keramické formě dvoudílné, těsto dám do spodní části a při pečení vyběhne do vrchní.

  • Zuza | 7. 4. 2006 08:55

    Pani Vlasto, prosím Vás, v akej forme ste piekli beránka. Ja mám keramickú formu /tú dvojitú/,neviem či sa to tam dá. Môžte mi poradiť, v akejforme? Ďakujem

  • Kája | 24. 3. 2006 17:16

    Vyzkoušela jsem upéct v bábovce, bylo výborné, určitě budu dělat beránka

  • Anonym | 16. 3. 2006 19:59

    Loni jsem dělala, byl výborný

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:22

    Z tohohle těsta jsem pekla loni beránek a po celý rok z toho peču bábovku, vřele doporučuji

  • Verunka Sedláčková | 27. 3. 2005 20:54

    Zkusila jsem ho upéct včera a je opravdu výborný. Určitě upeču i behem roku.

  • Karla | 22. 3. 2005 18:27

    Dělala jsem s čokoládovou polevou, posypaný kokosem, s mašlí atd. hezký a dobrý. Letos udělám znovu

  • Hanka | 22. 3. 2005 14:17

    Fakt byl výrorný, recept, který nezklame. A s citrónovou polevou je to ještě větší pochutnání.

  • Marie Jáničková | 21. 3. 2005 14:18

    Byli by tu potřeba fotky, aby osoba dělající pokrm věděla, jak ho zakončit do úplné dokonalosti.

  • Alis | 20. 3. 2005 19:46

    Také doporučuji, moc dobré a vláčné, peču i během roku ve formě na věnec nebo chlebíček

  • Anonym | 18. 3. 2005 19:12

    Dělala jsem loni a bylo výborné!! Doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kandované ovoce Mandle Máslo Meruňky Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

95
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
26
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 10. 6. 2025: Kdo prožije krásný den a na koho čeká pár překážek?

Denní horoskop na úterý 10. 6. 2025: Kdo prožije krásný den a na koho čeká pár překážek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Beránek se sušeným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact