• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Beránek se sušeným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Beránek se sušeným ovocem

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Beránek se sušeným ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g rozinky
    • 50
      g sušené švestky
    • 50
      g meruňky
    • 100
      g mandle
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 180
      g máslo
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      prášek do pečiva
    • 100
      g kandované ovoce může být i kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce a mandle a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi 60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Řeháčková | 17. 4. 2009 20:43

    Dobrý večer, chci poděkovat za vynikající recept, výborná chuť,vláčný..jedním slovem vynikající!!!!Tleskám!! Zkoušela jsem více receptů, ale tento nemá chybičku!! Na Velikonoce jsem pekla, snědl se během 20min.a prosili o další:-) Dnes peču opět a tento receptík posílám přátelům, jak velký měl úspěch.. Děkuji paní Vlastě:-)

  • Gita | 25. 3. 2008 10:54

    V pátek jsem si koupila formu a do Velikonočního pondělí jsem musela upéct tohoto beránka celkem 3x. Jeden cestoval i do Anglie a moc chutnal.Díky za recept

  • Sora King | 7. 4. 2007 00:22

    Olco, vsechny pochutiny do beranka, rozinky, orechy, kandovane ovoce atd. nejdrive promichej v mouce, obali se moukou a potom ke dnu nespadnou.Jinak tento recept se mi moc libi, hned jdu vyzkouset. A Vsem preji nadherne svatky.

  • Anonym | 2. 4. 2007 19:10

    Krásně se mi povedl, doufám, že bude i tak dobrý, jak je krásný

  • jana | 25. 5. 2006 10:56

    výborné

  • Zdenka z BA | 2. 5. 2006 15:54

    Piekla som baránka, vynikajúci, iný an i piecť nebude.Ďakujem p.Vencová

  • Zdena z JM | 2. 5. 2006 06:22

    Pekla jsem jako bábovku.Bylo to vynikající.Budu péct častěji.Dávám za 1.

  • olča | 27. 4. 2006 10:35

    Pekla jsem na Velikonoce, dodržela přesně postupvčetně obalení ovoce v mouce. Po upečení byl na pohled moc pěkný, ale po rozkrojení bylo všechno ovoce i rozinky ve spodní části beránka. Chci se zeptat paní Vencové, jestli se jí to také stalo. Chuťově moc dobrý.

  • Alina | 8. 4. 2006 20:31

    Zuzo, už jsem to pekla ve velké formě na beránka

  • ZUZA | 7. 4. 2006 23:08

    Pani Vlasta, a aká veľká by mala byť tá formana tieto integrencie, ešte som to nepiekla,dnes som si formu kúpila, tak som v tom úplnenová. Ďakujem

  • Vlasta V. | 7. 4. 2006 19:29

    Zuzo, peču v keramické formě dvoudílné, těsto dám do spodní části a při pečení vyběhne do vrchní.

  • Zuza | 7. 4. 2006 08:55

    Pani Vlasto, prosím Vás, v akej forme ste piekli beránka. Ja mám keramickú formu /tú dvojitú/,neviem či sa to tam dá. Môžte mi poradiť, v akejforme? Ďakujem

  • Kája | 24. 3. 2006 17:16

    Vyzkoušela jsem upéct v bábovce, bylo výborné, určitě budu dělat beránka

  • Anonym | 16. 3. 2006 19:59

    Loni jsem dělala, byl výborný

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:22

    Z tohohle těsta jsem pekla loni beránek a po celý rok z toho peču bábovku, vřele doporučuji

  • Verunka Sedláčková | 27. 3. 2005 20:54

    Zkusila jsem ho upéct včera a je opravdu výborný. Určitě upeču i behem roku.

  • Karla | 22. 3. 2005 18:27

    Dělala jsem s čokoládovou polevou, posypaný kokosem, s mašlí atd. hezký a dobrý. Letos udělám znovu

  • Hanka | 22. 3. 2005 14:17

    Fakt byl výrorný, recept, který nezklame. A s citrónovou polevou je to ještě větší pochutnání.

  • Marie Jáničková | 21. 3. 2005 14:18

    Byli by tu potřeba fotky, aby osoba dělající pokrm věděla, jak ho zakončit do úplné dokonalosti.

  • Alis | 20. 3. 2005 19:46

    Také doporučuji, moc dobré a vláčné, peču i během roku ve formě na věnec nebo chlebíček

  • Anonym | 18. 3. 2005 19:12

    Dělala jsem loni a bylo výborné!! Doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kandované ovoce Mandle Máslo Meruňky Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

101
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
36
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Beránek se sušeným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact