• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Beránek se sušeným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Beránek se sušeným ovocem

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Beránek se sušeným ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g rozinky
    • 50
      g sušené švestky
    • 50
      g meruňky
    • 100
      g mandle
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 180
      g máslo
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      prášek do pečiva
    • 100
      g kandované ovoce může být i kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce a mandle a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi 60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Řeháčková | 17. 4. 2009 20:43

    Dobrý večer, chci poděkovat za vynikající recept, výborná chuť,vláčný..jedním slovem vynikající!!!!Tleskám!! Zkoušela jsem více receptů, ale tento nemá chybičku!! Na Velikonoce jsem pekla, snědl se během 20min.a prosili o další:-) Dnes peču opět a tento receptík posílám přátelům, jak velký měl úspěch.. Děkuji paní Vlastě:-)

  • Gita | 25. 3. 2008 10:54

    V pátek jsem si koupila formu a do Velikonočního pondělí jsem musela upéct tohoto beránka celkem 3x. Jeden cestoval i do Anglie a moc chutnal.Díky za recept

  • Sora King | 7. 4. 2007 00:22

    Olco, vsechny pochutiny do beranka, rozinky, orechy, kandovane ovoce atd. nejdrive promichej v mouce, obali se moukou a potom ke dnu nespadnou.Jinak tento recept se mi moc libi, hned jdu vyzkouset. A Vsem preji nadherne svatky.

  • Anonym | 2. 4. 2007 19:10

    Krásně se mi povedl, doufám, že bude i tak dobrý, jak je krásný

  • jana | 25. 5. 2006 10:56

    výborné

  • Zdenka z BA | 2. 5. 2006 15:54

    Piekla som baránka, vynikajúci, iný an i piecť nebude.Ďakujem p.Vencová

  • Zdena z JM | 2. 5. 2006 06:22

    Pekla jsem jako bábovku.Bylo to vynikající.Budu péct častěji.Dávám za 1.

  • olča | 27. 4. 2006 10:35

    Pekla jsem na Velikonoce, dodržela přesně postupvčetně obalení ovoce v mouce. Po upečení byl na pohled moc pěkný, ale po rozkrojení bylo všechno ovoce i rozinky ve spodní části beránka. Chci se zeptat paní Vencové, jestli se jí to také stalo. Chuťově moc dobrý.

  • Alina | 8. 4. 2006 20:31

    Zuzo, už jsem to pekla ve velké formě na beránka

  • ZUZA | 7. 4. 2006 23:08

    Pani Vlasta, a aká veľká by mala byť tá formana tieto integrencie, ešte som to nepiekla,dnes som si formu kúpila, tak som v tom úplnenová. Ďakujem

  • Vlasta V. | 7. 4. 2006 19:29

    Zuzo, peču v keramické formě dvoudílné, těsto dám do spodní části a při pečení vyběhne do vrchní.

  • Zuza | 7. 4. 2006 08:55

    Pani Vlasto, prosím Vás, v akej forme ste piekli beránka. Ja mám keramickú formu /tú dvojitú/,neviem či sa to tam dá. Môžte mi poradiť, v akejforme? Ďakujem

  • Kája | 24. 3. 2006 17:16

    Vyzkoušela jsem upéct v bábovce, bylo výborné, určitě budu dělat beránka

  • Anonym | 16. 3. 2006 19:59

    Loni jsem dělala, byl výborný

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:22

    Z tohohle těsta jsem pekla loni beránek a po celý rok z toho peču bábovku, vřele doporučuji

  • Verunka Sedláčková | 27. 3. 2005 20:54

    Zkusila jsem ho upéct včera a je opravdu výborný. Určitě upeču i behem roku.

  • Karla | 22. 3. 2005 18:27

    Dělala jsem s čokoládovou polevou, posypaný kokosem, s mašlí atd. hezký a dobrý. Letos udělám znovu

  • Hanka | 22. 3. 2005 14:17

    Fakt byl výrorný, recept, který nezklame. A s citrónovou polevou je to ještě větší pochutnání.

  • Marie Jáničková | 21. 3. 2005 14:18

    Byli by tu potřeba fotky, aby osoba dělající pokrm věděla, jak ho zakončit do úplné dokonalosti.

  • Alis | 20. 3. 2005 19:46

    Také doporučuji, moc dobré a vláčné, peču i během roku ve formě na věnec nebo chlebíček

  • Anonym | 18. 3. 2005 19:12

    Dělala jsem loni a bylo výborné!! Doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kandované ovoce Mandle Máslo Meruňky Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

29
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
23
Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Rajčatový salát s…
23
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Princ temnot Ozzy Osbourne (†76): Pohřeb den po rozloučení!

Princ temnot Ozzy Osbourne (†76): Pohřeb den po rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Beránek se sušeným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact