Utřeme cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků, 2 vejce, citronovou šťávu, přidáme sníh z 5 bílků a mouku. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut - podle velikosti formy. Po upečení vyjmeme a necháme vystydnout.
Výborný beránek, přidala jsem ještě ořechy a kousky čokolády a všichni si ho pochvalovali :-)
Martin Nýdr
|3. 4. 2010 23:00
Tak jsem vyzkoužel tento recept.. TĚsto mňamka už při míchání. Pekl jsem 10min na 180°, pak 35min na 150° a protože se trochu ještě lepil, tak +10min na 150° . Pak přišlo peklo... Beránek nešel vyklopit. Obkrájel jsem ho, použil mokrou utěrku, ťukal jsem, klepal, bušil, nadával... A pořád nic... Připadal jsem si jako Spejbl s Hurvínkem když pekli bábovku... Nakonec jsem si vzpoměl na jeden fígl - dal jsem ho na hodinku do lednice, a pak jsme ho jedním bouchnutím vyklopil.. UF!! Jinak je výborný. Přidal jsem dovnitř rozinky namočené na 1/2 h v rumu a kandovanou pomerančovou kůru, ubral 50g cukru a mňam.. Protože mám ale měnší formu, přebytek těsta jsem nalil do malé teflonové formičky a upekl spolu s beránkem..PS:ani z toho teflonu to nešlo vyklopit... :-(
Anonym
|11. 3. 2008 09:24
bude to dobré......
Jaroslava Oumarová
|8. 3. 2007 09:26
Já vyhřívám na 180°C, po 10 minutách snižuju na 120-140°C.
Iveta
|8. 3. 2007 02:19
Mam dotazecek:na kolik stupnu musi byt trouba vyhrata pro kamenitou formu?Chtela bych tenhle recept vyzkouset.Dekuji moc
Eva Šteflová
|14. 4. 2006 17:53
je to nejlepší
ivana harisova
|10. 4. 2006 20:26
takovýho jsem jeste nedelala tak ho vyzkousim
Anonym
|10. 4. 2006 19:19
taky takového peču ale s polohrubou je jemnéjší
Lidia
|8. 4. 2006 16:54
Branka s kremem jsem jeste nedelala, musim kazdopadne vyzkouset.
Eva
|7. 4. 2006 12:09
Také beránka takto peču jen dávám polohrubou mouku.Je to lepší.