Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou.
2
Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm a vykrajujeme obdélníčky velikosti asi 2x3 cm, které opékáme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.
3
Můžeme je jíst hned po opečení a nebo pečená kopýtka vložit do vroucího slaného vývaru na 2-3 minuty, vodu slijeme a na talíři pomastíme sádlem nebo kysanou smetanou.
4
Jsou dobré též s osmaženou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jaroslava Oumarová
|23. 6. 2006 12:29
Pro rejpala: jak může chutnat něco jako bramborák, když tam není česnek a majoránka:-))
rejpal
|22. 6. 2006 20:39
chutna to jak bramboraky nic extra
Koníček
|15. 3. 2005 18:18
Byla to bezva mňamka
Pavel
|23. 2. 2005 13:22
No docela to jde, když je hlad tak i chutná.
Kuchařka on-line
|22. 2. 2005 10:24
Doplněno.
Anonym
|22. 2. 2005 10:22
Zapomněla jsem, že brambory po nastrouhání vymačkáme a potom smícháme s moukou. Prosím o doplnnění do receptu. Děkuji VŠ