Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně osolíme a pak vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme jednotlivé bochánky, které necháme, na pomoučeném vále 15-20 minut, kynout. Rozpálíme olej a vytahané bochánky postupně osmažíme, po obou stranách, dozlatova.
2
Ovocnou zavařeninu smícháme 1:1 s tvarohem a touto směsí potřeme jednotlivé beleše. Nakonec přidáme lžíci marmelády a lžíci zakysané smetany, beleše posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
das1234
|8. 3. 2011 10:42
Teď se na ně chystám.
Moje prababička je dělávala na slano s bramboračkou. Nemá chybu.
Tak doufám, že to výjde.
Hanka Bednaříková
|4. 11. 2009 11:10
Ladislave dávám vám 1 ,hlavně za zveřejnění tohoto receptu,který tady chyběl. Recept znám od své babičky,taky ho dost často používám sice mám kluky už skoro dospělé,ale slaká jídla milují,jen mě vždy prosí o povidla a sypou si je pískovým cukrem.Všem doporučuji je to eňo ňuňo!
Marsí ***
|11. 10. 2008 20:23
Beleše miluju, dělával nám je táta, když jsme byli malí, já je nejraději s povidly....:-))