• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bělehradský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Bělehradský řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bělehradský řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • brambory
    • rajčata
    • cibule
    • paprikové lusky
    • vegeta
    • olej
    • hladká mouka
    • kmín
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
2
Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem, polejeme olejem a promícháme. Trochu podlijeme vodou.
3
Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs trochu opekla. Případně dokořeníme.
4
Podáváme s přírodním řízkem.
5
Kdo dává přednost kuřecímu masu, je to dobré i s tím, protože zde jde především o úpravu těch brambor. Dělám jich vždycky plný pekáč.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 9. 6. 2013 13:07

    Celkem fajn.

  • Michaela Svatošová | 7. 4. 2011 17:12

    souhlasím,také tam zeleninové lečo bez nálevu patří ;-)

  • Michaela Svatošová | 7. 4. 2011 17:10

    <3 plně souhlasím,takto připravené cokoliv,co se týče masa je velice chutné,snáze upravitelné a i na "pohled" zajímavé 8-)

  • Michaela Svatošová | 7. 4. 2011 17:08

    Chtěla bych jen podotknout,že do brambor patří kečup,je to základní předpis pro takto připravené, společně s přírodním řízkem z vepřové kýty tvoří právě onen "Bělehradský vepřový řízek".Brambory se běžně upravují přímo na plotně,na základu,nikoliv v troubě.Ale každý vaří jinak,věřím,že i takto upravené jídlo je chutné ;-)

  • mia | 11. 3. 2008 14:33

    každopádně bych naložila maso do škrobovky smíchané s vejcem a olejem,krásně masíčko jakoby zapouzdří a maso není vyschlé.dá se takto využít u všech mas

  • Zdeněk | 8. 3. 2008 16:46

    Když člověk ví jak na to, je to skvělé. Bělehradský řízek od mé tchýně-čekatelky jsou pro mě svátek :)

  • Ilonka ..... | 21. 1. 2008 20:33

    tak jsem zvědavá budu ho dělat prvně a to ještě na hospodě tak mi lidičky co to bude číst držte palečky

  • vlastik kratochvil | 13. 11. 2007 09:02

    jdu na to pak dam vědět

  • růžik | 21. 9. 2007 14:16

    dost práce a nic moc

  • MARTINA Schwoiserová | 12. 2. 2007 11:55

    je to vyborny,ale delala jsem to s veprovyma rizkama v klasickym trojobalu.skvěle

  • Dáša Piskáčková | 27. 8. 2006 11:28

    je to lepší když se tam dá zeleninové lečo.

  • Ilona Cooper | 28. 7. 2006 20:56

    vynikajici

  • Macíková | 3. 5. 2006 17:18

    Zkusím to

  • Macik | 7. 1. 2006 17:26

    Nic moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Olej Paprikové lusky Pepř mletý Rajčata Sůl Vegeta Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Bělehradský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact