hrst
naťové cibulky
velká hrst - nakrájet na kolečka
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky - střídavě čtvrtky cibule, žlutou, zelenou a červenou papriku, hlavičku bedly a cuketu, dáme do zapékací misky nebo na pekáček, pokapeme olejem, worchestrem, osolíme, opepříme a dáme péci do trouby, můžeme lehce podlít. Dobré je ražniči grilovat na zahradním grilu.
2
Než se nám upeče bedloražniči, dáme do hlubšího kastrolu nebo hrnce olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou velkou cibuli a chvíli dusíme, potom přidáme na proužky nakrájený mangold a dusíme doměkka, přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř a sójovou omáčku, zamícháme a odstavíme.
3
Bedloražniči podáváme posypané bohatě čerstvou sekanou bazalkou, s dušeným mangoldem a vařenými brambory s kmínem bohatě posypanými čerstvě nakrájenými naťovými cibulkami.
4
Chutný je k téhle dobrotě okurkový nebo rajčatový salátek.