Z mléka a pudinkového prášku uvaříme klasický pudink. Necháme zchladnout, vmícháme cukr a máslo. Polovinu krému obarvíme kakaem. Bebe sušenky mažeme střídavě bílým a hnědým krémem a lepíme je k sobě (z každého balíčku sušenek vznikne 1 roláda). Nakonec krémem potřeme celou roládu, posypeme kokosem a v alobalu necháme zabalenou v lednici nejméně 12 hod. Pak krájíme šikmo (přes roh).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
niobe nightingale
|1. 3. 2009 19:54
přesně takhle dělám roládu taky, ale místo z mléka dělám puding z vody! zní to možná divně pro někoho, ale uvidíte sami, že to má naprosto jedinečnou lehkou chuť v kombinaci s těma sušenkama a máslem. kokosem nesypu - spíš kakaem, aby se tam netřískaly ty chutě zbytečně. nejméně 12hodin? tak to u nás se začíná krájet už tak po hodině - pravda, že ještě chroupe, ale tak... :D
Martina D.
|6. 8. 2008 07:51
Opravdu výborné...hned se všechno snědlo, nezbyl ani drobeček :-).
milli charvy
|27. 10. 2007 13:13
Super rolada,jen jsem do pudingu dala jen 1/3masla a BeBe susenky jsem pro zvlacneni namacela v mlece ( v pripade,ze by dezert nebyl urcen pro deti je vhodny rum).
petr hájek
|19. 7. 2007 18:43
luxusni dezert.. vcera jsem to delal a dneska.. .. nezbylo vuubec nic.. dekuju za tip
Jaroslava Oumarová
|14. 3. 2006 12:39
Já sušenky mažu ušlehanou šlehačkou bez ztužovače. Je to velmi rychlé. Střídám tři druhy bébeček - obyč, kakaové a medové. Padnou 3 šlehačky.
Vendula Strakošová
|14. 3. 2006 11:52
Je to opravdu výborný a snadný moučník na přípravu.Já to dělám tak, že puding uvařím ve 2/3 mléka (je hustší) než je v předpisu s troškou cukru a přidám potom do toho utřený cukr s máslem. Střídám barevné sušenky stejně jako paní eviku a když je nás moc, tak dělám jeden pudink vanilkový a druhý třeba karamelový nebo kokosový a mám dvě rolády.
Markéta
|11. 3. 2006 12:24
Jééééé, to jsem dělala s mamkou když jsem byla malá,sušenky jsme namáčeli do kávy, je to moc dobré, jsem ráda, že jste mi ten recept připomněli.
Iva Varadínková
|4. 3. 2006 13:42
Výborná roláda, jen ještě přidávám rum. Než se sušenka přiloží namočí se lehce do rumu a přitlačí k té namazané, zase namaže a tak dokola.
eviku
|9. 1. 2006 19:21
Výborná roláda, dělám už pár let. Doporučuju pro zjednodušení místo dvou krémů střídat bílé a kakaové Bebe sušenky, krém dělám kakaový. Barevný efekt je stejný, chuť skvělá.
Tereza Jarčušková
|9. 1. 2006 15:20
Poznám pod názvom Metrový koláč z BeBe keksov, ale je to skutočne fajn koláčik.