• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • BeBe buchta
Napište svůj komentář k receptu

BeBe buchta

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
BeBe buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 160
      g cukr
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      balení puding
    • 2
      ks cukerin
    • 150
      g máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 250
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce horká voda
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      balení sušenky be-be

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka ušleháme s cukrem do pěny a nakonec zašleháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme zlatavý piškot. Mezitím si uděláme pudink z 1 l mléka a 3 pudinků, cukr dle chuti (dávám 2 cukeriny a 1 vanilkový cukr).
2
Do horkého pudinku vmícháme 150 g másla a mícháme, až se vše rozpustí a spojí. Piškot polijeme pudinkem rozetřeme a poklademe sušenkami BeBe. Nakonec pokapeme rumem a cik cak ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Krájíme dle okrajů sušenek.
3
Kdo chce může podávat např. s jahodami, banánem apod. a ozdobit šlehačkou. Je též dobré před politím pudinkem, piškot potřít džemem rozmíchaným s rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bebe řezy II.

Bebe řezy II.

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Banánová střecha z BEBE sušenek

Banánová střecha z BEBE sušenek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • m.p.mysacek | 14. 7. 2014 22:04

    Super recept, jen je lepší ubrat cukru. Tak mi buchta nepřipadala přeslazená :)

  • pertiny | 25. 3. 2013 18:55

    Tak včera jsem buchtu vyzkoušela a opravdu si jí všichni chválili a byla během jednoho dne pryč :-) A do vanilkového pudinku jsem přidala pár kapek mandlového aroma a chuť byla opravdu vynikající..

  • Ivilika | 3. 2. 2013 11:13

    Tuhle buchtu dělávala moje mamka, vždy nám moc chutnala. Neměla jsem na ni recept a tak jsem ji včera zkusila udělat podle tohoto a je to přesně ono. Na vrch jsem dala klasickou čokoládovou polevu. Moc dobrá, jednoduchá, zvládne ji snadno i začátečník jako já. Manželovi chutná, takže zařazuji mezi své oblíbené.

  • renča | 10. 7. 2012 18:53

    mnámiok <3

  • Sofiee
    Sofiee | 14. 12. 2010 15:00

    Jedna z mých nejoblíbenějších. Je ihned snězená. Akorát polevu roztíráme po celé buchtě uplně na vrchu. Výborné ;)

  • Jana Šimanová | 12. 10. 2009 09:51

    Na studený piškot před nalitím pudinku jsem rozetřela asi 1 cm vysokou ořechovou nádivku. Ořechy svařím v mléce, přidám cukr, kousek másla a asi lžíci rumu.Je to výborné a na řezu krásně barevné.

  • Ladia - | 5. 9. 2009 14:01

    Já bych řekla, že na tom není nic nemožného, vždyť i uživatelé si toho všimli až teď, když se náhodou dostaly oba recepty do TOP a to jsou tu dle komentářů oba recepty od roku 2005 ;-)

  • František Šmídek | 5. 9. 2009 11:30

    Nechápu, jak je možné, že téměř ten samý recept je na 1. a 3. místě v top receptech. Vždyť jsou téměř totožné. TO JE ADMINISTRÁTOROVI či provozovali webu jedno? Jak jsem tak koukal, tak recept Řezy... je tady už delší dobu, ale BeBe buchta ne. To pak tady bude miliony podobných receptů se změnou jedné, dvou ingrediencí - přijde mi to padlé na HLAVU. Nevím jak teda ostatním.

  • Michaela Linhartová | 10. 8. 2009 11:32

    Dělala jsem, akorát jsem nedala ten cukerin. A každý chválil. Budu dělat znovu o víkend. Dávám 1*

  • sheila knox | 17. 2. 2008 15:32

    Tohle je opravdu výborná buchta...u nás doma tomu říkáme "bebáč" a vždycky je hned snězená.

  • Veronika Jandáčková | 22. 10. 2007 22:18

    Tuto buchtu dělám často a vždy s velkým úspěchem.Včera jsem ji opět pekla ,a když jsem chtěla naskládat BEBE sušenky,zjistila jsem ,že mi je moje dětičky snědly.Tak jsem nastrouhala jablka,rozvařila s cukrem,skořicí,ochutila citronovou štávou,zahustila pudinkovým práškem a nalila na pudinkový krém.Byla to příjemná obměna,moc dobré.

  • Anonym | 7. 8. 2007 08:51

    fakt dobrá buchta, dávám 1 balíček tmavých a 1 světlých sušenek, vznikne krásná šachovnice. Do druhého dne se krásně proleží, pokud vydrží.

  • Laďka Dytrychová | 12. 12. 2006 14:51

    Vynikající řezy! Znám je pod názvem Sváteční Bebe řezy a opravdu se hodí pro sváteční příležitost. Peču ji jen pro zvláštní události.

  • Dahiba | 10. 5. 2006 14:11

    Opět tato pochoutka nezklamala, upekla jsem plech na "pálení čarodejnic" a všem moc chutnalo, jasná jednička.

  • Pavlína Svitáková | 9. 5. 2006 09:20

    Senzační řezy.Krásně krémové a nepřeslazené.Za 1***

  • Dahiba | 20. 3. 2006 06:56

    Bebe buchtu už nikdy neudělám, v sobotu jsem upekla plech, je natolik výborná, že jsem během hodiny získlala návik a neustále chodila ujídat do lednice, tzn. 3/4 zbaštila sama, děkuji za skvělý recept a všem vřele doporučuji upéci, dávám za 1************

  • maja | 28. 1. 2006 16:20

    Velice dobrá! Puding jsem dala karamelovy a bylo to výborné

  • Di | 17. 12. 2005 13:42

    Doma se mi delší dobu "povaloval" balíček sušenek BeBe, v lednici zbylo trochu máslového krému s pudinkem a čokoládová poleva od zdobení cukroví. Tak jsem to vše zakomponovala do těchto řezů. Jsou opravbu velmi dobré, jemné, lehké, málo sladké. Určitě je příště udělám i bez těch přebytků.

  • Zuzana M | 25. 8. 2005 15:28

    Tuto buchtu dělám také, je vynikající, vláčná a je poměrně rychle hotová. Vřele doporučuji.

  • Veronika Docekalová | 23. 8. 2005 23:35

    Výborný recept, měl úspěch u celé rodiny

  • Maida | 5. 8. 2005 13:26

    zkoušela jsem přesně podle receptu - výborné, byla jsem pochválená a za odměnu ho prý můžu dělat častěji. Tak ještě vyzkouším další nápady

  • Věra | 4. 8. 2005 14:42

    Šmudlinko horký pudink se vymíchá s máslem a ještě horký se dá na piškot a na teplý pudink hned dáme Bebe sušenky, vše se proleží a zvláční.(nesmíme ho krájet dříve než za 2-3 hodiny) nemusí se nic vsakovat a vše drží krásně pohromadě a opravdu není suchý,naopak. Možná máte problém protože dáváte pudink na piškot až když vychladne ?

  • šmudlinka | 3. 8. 2005 22:08

    Holky, dělám ji už pár let, ale co mi vadí je, že na tom piškotu mi ta pudink. vrstva nedrží, nevsaje se.

  • Věra | 29. 7. 2005 07:59

    Tak jsem včera zkoušela tuto buchtu z čokoládového pudinku a navrch jsem dala na střídačku tmavé a světlé Bebe sušenky, pokapala rumem a ozdobila bílou čoko polevou... musím říci, že je to také vynikající a parádně to vypadá sice bylo vedro ale ten pudink a piškot je hned hotový. Teď se to chladí a odpoledne to rychle zmizí.

  • aprazanda | 8. 7. 2005 21:52

    Tento recept mám vyzkoušený, je výborný. Jen na rozdíl od autorky sušenky polévám po kapkách silnou kávou s rumem a navrch ještě přidáván polevu z čokolády na vaření.

  • Jana z Ostravy | 8. 6. 2005 06:59

    Tento recept dělám delší dobu a má úspěch i na rodinných oslavách. Těsto připravuji tak, že ušlehám sníh z bílků a špetky soli, zašlehám 130g (stačí) cukru krupice, žloutky s trochou oleje a 160g hladké mouky. Vliju do vymazaného a vysypaného plechu s vysokými okraji.Peču 8min. v vyhřáté troubě. Na piškot po vychladnutí rozložím 2 konzervy mandarinek poliju krémem (dávám 2 lžíce cukru) a pokladu be-be sušenkami namočenými v rumu. Potřu 100g rozpuštěné čokolády na vaření s trochou 100% tuku a posypu kokosem. Po celkovém prochladnutí buchtu přikryji folií nebo alobalem přes plech a nechám uležet v lednici do druhého dne. Kraju na libovolné řezy - kostky, trojúhelníky. Je výborná.

  • Airan Novakova | 7. 6. 2005 22:06

    V. neni to suche, susenky je dobre jeste pokapat rumem, podle toho jak mate rad "mokre" a jeste navrh dat polevu, pak zmeknou :-)

  • Anonym | 7. 6. 2005 14:47

    Já to dělám s cukrem!Velmi jedlééééééé!

  • V | 7. 6. 2005 14:22

    Prilis suche, doporucuji prece jen potrit dzemem

  • Di | 7. 6. 2005 10:16

    Buchtu určitě udělám - sušenky už jsou ve spíži. Jeden čas bylo doslova módní sladit cukerinem kvůli linii. Dnes už jsou daleko dokonalejší umělá sladila. Ale kdo nemusí, ať raději sladí méně, zato cukrem - to se doporučuje například i dětským diabetikům. Někomu ale cukerin chutná - potom proti gustu žádný dišputát!

  • Věra | 7. 6. 2005 08:17

    Di máte pravdu, ale tuto buchtu mám od kamarádky a ta to dělávala s cukerinem. Samozřejmě se vůbec nic nezkazí, když se dá obyč. cukr nebo ještě lépe ovocný cukr což je i zdravější. Jinak buchta je lehoučká a vypadá velmi pěkně díky BeBe sušenkám které jsou ozdobou a reklamou s tím svým potiskem. Nemusí se dávat žádná poleva je to i tak velmi jedlé.

  • Di | 6. 6. 2005 19:49

    Na tento recept se chystám již delší dobu, ale přimlouvala bych se za vynechání cukerinu. Není to moc zdravé, ani pro diabetiky. Chcete-li sladit dietněji, dejte maličko ovocného cukru (je stravitelnější a má větší sladivost). Cukerin (a nejen on) má kromě toho hroznou pachuť umělého sladidla.

  • alizze alizze | 6. 6. 2005 17:33

    já tento moučník dělám obdobně a ještě přidávám na rozložené BE-BE sušenky karamelový krém připravený následovně 1 plechovku slaz.mléka vařím ve vodě asi 2 hod,po vychladnutí našlehám asi s 200g másla a hotový rozetřu na sušenky a poleji čokokládovou polevou ,je to moc dobré a doporučuji to zkusit

  • Kuchařka on-line | 6. 6. 2005 14:39

    Jano, my víme podle IP adresy, že ho psala vaše jmenovkyně :)

  • Jana Novakova | 6. 6. 2005 14:27

    Kucharko on-line, ten komentar nahore jsem nepsala ja, je mi to lito. Ten moucnik delam presne podle pani Stroblove a nikdy bych do toho nedavala marmeladu, nemam ji rada do zadneho moucniku vyjma palacinek. Jinak recept doporucuji!

  • Alik | 6. 6. 2005 13:52

    Ňam to zkusím asi brzy

  • Jana Nováková | 6. 6. 2005 12:41

    Je to vynikající zákusek. Já sušenky potřu marmeládou a poliji citrónovou polevou-moc chutná dětem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukerin Cukr Hnědý rum Horká voda Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Puding Sušenky BE-BE Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

"Braunýs"

"Braunýs"

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
37
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
28
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • BeBe buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact