• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • BeBe buchta
Napište svůj komentář k receptu

BeBe buchta

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
BeBe buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 160
      g cukr
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      balení puding
    • 2
      ks cukerin
    • 150
      g máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 250
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce horká voda
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      balení sušenky be-be

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka ušleháme s cukrem do pěny a nakonec zašleháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme zlatavý piškot. Mezitím si uděláme pudink z 1 l mléka a 3 pudinků, cukr dle chuti (dávám 2 cukeriny a 1 vanilkový cukr).
2
Do horkého pudinku vmícháme 150 g másla a mícháme, až se vše rozpustí a spojí. Piškot polijeme pudinkem rozetřeme a poklademe sušenkami BeBe. Nakonec pokapeme rumem a cik cak ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Krájíme dle okrajů sušenek.
3
Kdo chce může podávat např. s jahodami, banánem apod. a ozdobit šlehačkou. Je též dobré před politím pudinkem, piškot potřít džemem rozmíchaným s rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bebe řezy II.

Bebe řezy II.

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Banánová střecha z BEBE sušenek

Banánová střecha z BEBE sušenek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • m.p.mysacek | 14. 7. 2014 22:04

    Super recept, jen je lepší ubrat cukru. Tak mi buchta nepřipadala přeslazená :)

  • pertiny | 25. 3. 2013 18:55

    Tak včera jsem buchtu vyzkoušela a opravdu si jí všichni chválili a byla během jednoho dne pryč :-) A do vanilkového pudinku jsem přidala pár kapek mandlového aroma a chuť byla opravdu vynikající..

  • Ivilika | 3. 2. 2013 11:13

    Tuhle buchtu dělávala moje mamka, vždy nám moc chutnala. Neměla jsem na ni recept a tak jsem ji včera zkusila udělat podle tohoto a je to přesně ono. Na vrch jsem dala klasickou čokoládovou polevu. Moc dobrá, jednoduchá, zvládne ji snadno i začátečník jako já. Manželovi chutná, takže zařazuji mezi své oblíbené.

  • renča | 10. 7. 2012 18:53

    mnámiok <3

  • Sofiee
    Sofiee | 14. 12. 2010 15:00

    Jedna z mých nejoblíbenějších. Je ihned snězená. Akorát polevu roztíráme po celé buchtě uplně na vrchu. Výborné ;)

  • Jana Šimanová | 12. 10. 2009 09:51

    Na studený piškot před nalitím pudinku jsem rozetřela asi 1 cm vysokou ořechovou nádivku. Ořechy svařím v mléce, přidám cukr, kousek másla a asi lžíci rumu.Je to výborné a na řezu krásně barevné.

  • Ladia - | 5. 9. 2009 14:01

    Já bych řekla, že na tom není nic nemožného, vždyť i uživatelé si toho všimli až teď, když se náhodou dostaly oba recepty do TOP a to jsou tu dle komentářů oba recepty od roku 2005 ;-)

  • František Šmídek | 5. 9. 2009 11:30

    Nechápu, jak je možné, že téměř ten samý recept je na 1. a 3. místě v top receptech. Vždyť jsou téměř totožné. TO JE ADMINISTRÁTOROVI či provozovali webu jedno? Jak jsem tak koukal, tak recept Řezy... je tady už delší dobu, ale BeBe buchta ne. To pak tady bude miliony podobných receptů se změnou jedné, dvou ingrediencí - přijde mi to padlé na HLAVU. Nevím jak teda ostatním.

  • Michaela Linhartová | 10. 8. 2009 11:32

    Dělala jsem, akorát jsem nedala ten cukerin. A každý chválil. Budu dělat znovu o víkend. Dávám 1*

  • sheila knox | 17. 2. 2008 15:32

    Tohle je opravdu výborná buchta...u nás doma tomu říkáme "bebáč" a vždycky je hned snězená.

  • Veronika Jandáčková | 22. 10. 2007 22:18

    Tuto buchtu dělám často a vždy s velkým úspěchem.Včera jsem ji opět pekla ,a když jsem chtěla naskládat BEBE sušenky,zjistila jsem ,že mi je moje dětičky snědly.Tak jsem nastrouhala jablka,rozvařila s cukrem,skořicí,ochutila citronovou štávou,zahustila pudinkovým práškem a nalila na pudinkový krém.Byla to příjemná obměna,moc dobré.

  • Anonym | 7. 8. 2007 08:51

    fakt dobrá buchta, dávám 1 balíček tmavých a 1 světlých sušenek, vznikne krásná šachovnice. Do druhého dne se krásně proleží, pokud vydrží.

  • Laďka Dytrychová | 12. 12. 2006 14:51

    Vynikající řezy! Znám je pod názvem Sváteční Bebe řezy a opravdu se hodí pro sváteční příležitost. Peču ji jen pro zvláštní události.

  • Dahiba | 10. 5. 2006 14:11

    Opět tato pochoutka nezklamala, upekla jsem plech na "pálení čarodejnic" a všem moc chutnalo, jasná jednička.

  • Pavlína Svitáková | 9. 5. 2006 09:20

    Senzační řezy.Krásně krémové a nepřeslazené.Za 1***

  • Dahiba | 20. 3. 2006 06:56

    Bebe buchtu už nikdy neudělám, v sobotu jsem upekla plech, je natolik výborná, že jsem během hodiny získlala návik a neustále chodila ujídat do lednice, tzn. 3/4 zbaštila sama, děkuji za skvělý recept a všem vřele doporučuji upéci, dávám za 1************

  • maja | 28. 1. 2006 16:20

    Velice dobrá! Puding jsem dala karamelovy a bylo to výborné

  • Di | 17. 12. 2005 13:42

    Doma se mi delší dobu "povaloval" balíček sušenek BeBe, v lednici zbylo trochu máslového krému s pudinkem a čokoládová poleva od zdobení cukroví. Tak jsem to vše zakomponovala do těchto řezů. Jsou opravbu velmi dobré, jemné, lehké, málo sladké. Určitě je příště udělám i bez těch přebytků.

  • Zuzana M | 25. 8. 2005 15:28

    Tuto buchtu dělám také, je vynikající, vláčná a je poměrně rychle hotová. Vřele doporučuji.

  • Veronika Docekalová | 23. 8. 2005 23:35

    Výborný recept, měl úspěch u celé rodiny

  • Maida | 5. 8. 2005 13:26

    zkoušela jsem přesně podle receptu - výborné, byla jsem pochválená a za odměnu ho prý můžu dělat častěji. Tak ještě vyzkouším další nápady

  • Věra | 4. 8. 2005 14:42

    Šmudlinko horký pudink se vymíchá s máslem a ještě horký se dá na piškot a na teplý pudink hned dáme Bebe sušenky, vše se proleží a zvláční.(nesmíme ho krájet dříve než za 2-3 hodiny) nemusí se nic vsakovat a vše drží krásně pohromadě a opravdu není suchý,naopak. Možná máte problém protože dáváte pudink na piškot až když vychladne ?

  • šmudlinka | 3. 8. 2005 22:08

    Holky, dělám ji už pár let, ale co mi vadí je, že na tom piškotu mi ta pudink. vrstva nedrží, nevsaje se.

  • Věra | 29. 7. 2005 07:59

    Tak jsem včera zkoušela tuto buchtu z čokoládového pudinku a navrch jsem dala na střídačku tmavé a světlé Bebe sušenky, pokapala rumem a ozdobila bílou čoko polevou... musím říci, že je to také vynikající a parádně to vypadá sice bylo vedro ale ten pudink a piškot je hned hotový. Teď se to chladí a odpoledne to rychle zmizí.

  • aprazanda | 8. 7. 2005 21:52

    Tento recept mám vyzkoušený, je výborný. Jen na rozdíl od autorky sušenky polévám po kapkách silnou kávou s rumem a navrch ještě přidáván polevu z čokolády na vaření.

  • Jana z Ostravy | 8. 6. 2005 06:59

    Tento recept dělám delší dobu a má úspěch i na rodinných oslavách. Těsto připravuji tak, že ušlehám sníh z bílků a špetky soli, zašlehám 130g (stačí) cukru krupice, žloutky s trochou oleje a 160g hladké mouky. Vliju do vymazaného a vysypaného plechu s vysokými okraji.Peču 8min. v vyhřáté troubě. Na piškot po vychladnutí rozložím 2 konzervy mandarinek poliju krémem (dávám 2 lžíce cukru) a pokladu be-be sušenkami namočenými v rumu. Potřu 100g rozpuštěné čokolády na vaření s trochou 100% tuku a posypu kokosem. Po celkovém prochladnutí buchtu přikryji folií nebo alobalem přes plech a nechám uležet v lednici do druhého dne. Kraju na libovolné řezy - kostky, trojúhelníky. Je výborná.

  • Airan Novakova | 7. 6. 2005 22:06

    V. neni to suche, susenky je dobre jeste pokapat rumem, podle toho jak mate rad "mokre" a jeste navrh dat polevu, pak zmeknou :-)

  • Anonym | 7. 6. 2005 14:47

    Já to dělám s cukrem!Velmi jedlééééééé!

  • V | 7. 6. 2005 14:22

    Prilis suche, doporucuji prece jen potrit dzemem

  • Di | 7. 6. 2005 10:16

    Buchtu určitě udělám - sušenky už jsou ve spíži. Jeden čas bylo doslova módní sladit cukerinem kvůli linii. Dnes už jsou daleko dokonalejší umělá sladila. Ale kdo nemusí, ať raději sladí méně, zato cukrem - to se doporučuje například i dětským diabetikům. Někomu ale cukerin chutná - potom proti gustu žádný dišputát!

  • Věra | 7. 6. 2005 08:17

    Di máte pravdu, ale tuto buchtu mám od kamarádky a ta to dělávala s cukerinem. Samozřejmě se vůbec nic nezkazí, když se dá obyč. cukr nebo ještě lépe ovocný cukr což je i zdravější. Jinak buchta je lehoučká a vypadá velmi pěkně díky BeBe sušenkám které jsou ozdobou a reklamou s tím svým potiskem. Nemusí se dávat žádná poleva je to i tak velmi jedlé.

  • Di | 6. 6. 2005 19:49

    Na tento recept se chystám již delší dobu, ale přimlouvala bych se za vynechání cukerinu. Není to moc zdravé, ani pro diabetiky. Chcete-li sladit dietněji, dejte maličko ovocného cukru (je stravitelnější a má větší sladivost). Cukerin (a nejen on) má kromě toho hroznou pachuť umělého sladidla.

  • alizze alizze | 6. 6. 2005 17:33

    já tento moučník dělám obdobně a ještě přidávám na rozložené BE-BE sušenky karamelový krém připravený následovně 1 plechovku slaz.mléka vařím ve vodě asi 2 hod,po vychladnutí našlehám asi s 200g másla a hotový rozetřu na sušenky a poleji čokokládovou polevou ,je to moc dobré a doporučuji to zkusit

  • Kuchařka on-line | 6. 6. 2005 14:39

    Jano, my víme podle IP adresy, že ho psala vaše jmenovkyně :)

  • Jana Novakova | 6. 6. 2005 14:27

    Kucharko on-line, ten komentar nahore jsem nepsala ja, je mi to lito. Ten moucnik delam presne podle pani Stroblove a nikdy bych do toho nedavala marmeladu, nemam ji rada do zadneho moucniku vyjma palacinek. Jinak recept doporucuji!

  • Alik | 6. 6. 2005 13:52

    Ňam to zkusím asi brzy

  • Jana Nováková | 6. 6. 2005 12:41

    Je to vynikající zákusek. Já sušenky potřu marmeládou a poliji citrónovou polevou-moc chutná dětem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukerin Cukr Hnědý rum Horká voda Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Puding Sušenky BE-BE Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

62
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
41
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • BeBe buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact