• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bažantí prsíčka v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Bažantí prsíčka v těstíčku

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažantí prsíčka v těstíčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks bažant prsíčka
    • 1
      ks česnek prolisovanný
    • 2
      lžička rozmarýn mletý
    • drcené jalovčinky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 800
      g mořská sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      plátek slanina velké
    • 70
      g máslo
    • 10
      g cukr
    • 20
      ml bílý vinný ocet
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 50
      ml pálenka grappy- italská z vinných hroznů

Postup přípravy receptu

1
Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z mouky, bílků, mořské soli a asi 4 lžic vody připravíme těsto. Maso pak opepříme a osolíme, obalíme slaninou a zavineme od těsta, které potřeme rozšlehanými žloutky. Pečeme cca 15 min. v troubě. Mírně zkaramelizujeme cukr s máslem, zředíme s octem, přidáme slepičí vývar, zamícháme a grappy svaříme zhruba na polovinu. Nakonec vmícháme máslo. Až budou prsíčka dopečená podáváme s omáčkou a můžeme doplnit dušennými liškami, nebo šalotkami či mladou cibulkou.
2
K receptu mi dopomohly recepty na webu : )
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku

Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#105653) | 1. 7. 2015 14:03

    Výborný recept. Luxusní je, jak masíčko zůstane šťavnaté. Určitě vyzkouším i s jinými druhy masa. Jen drobné postřehy k receptu: -příště to zkusím zabalit do listového těsta, toto těsto mi přišlo dost tuhé, nebo jsem ho dělala moc dlouho, nevím -rozmarýn a česnek jsou poměrně výrazné a přebijí chuť zvěřiny, příště bych použila nějaké jemnější koření

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Září Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Bílek Bílý vinný ocet Česnek Cukr Drcené jalovčinky Drůbeží vývar Hladká mouka Máslo Mořská sůl Olivový olej Pálenka Pepř mletý Rozmarýn Slanina Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
20
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Bažantí prsíčka v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact