• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bažantí prsíčka v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Bažantí prsíčka v těstíčku

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažantí prsíčka v těstíčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks bažant prsíčka
    • 1
      ks česnek prolisovanný
    • 2
      lžička rozmarýn mletý
    • drcené jalovčinky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 800
      g mořská sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      plátek slanina velké
    • 70
      g máslo
    • 10
      g cukr
    • 20
      ml bílý vinný ocet
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 50
      ml pálenka grappy- italská z vinných hroznů

Postup přípravy receptu

1
Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z mouky, bílků, mořské soli a asi 4 lžic vody připravíme těsto. Maso pak opepříme a osolíme, obalíme slaninou a zavineme od těsta, které potřeme rozšlehanými žloutky. Pečeme cca 15 min. v troubě. Mírně zkaramelizujeme cukr s máslem, zředíme s octem, přidáme slepičí vývar, zamícháme a grappy svaříme zhruba na polovinu. Nakonec vmícháme máslo. Až budou prsíčka dopečená podáváme s omáčkou a můžeme doplnit dušennými liškami, nebo šalotkami či mladou cibulkou.
2
K receptu mi dopomohly recepty na webu : )
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku

Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#105653) | 1. 7. 2015 14:03

    Výborný recept. Luxusní je, jak masíčko zůstane šťavnaté. Určitě vyzkouším i s jinými druhy masa. Jen drobné postřehy k receptu: -příště to zkusím zabalit do listového těsta, toto těsto mi přišlo dost tuhé, nebo jsem ho dělala moc dlouho, nevím -rozmarýn a česnek jsou poměrně výrazné a přebijí chuť zvěřiny, příště bych použila nějaké jemnější koření

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Září Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Bílek Bílý vinný ocet Česnek Cukr Drcené jalovčinky Drůbeží vývar Hladká mouka Máslo Mořská sůl Olivový olej Pálenka Pepř mletý Rozmarýn Slanina Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Domácí šunka

Domácí šunka

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Bažantí prsíčka v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact