Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z mouky, bílků, mořské soli a asi 4 lžic vody připravíme těsto. Maso pak opepříme a osolíme, obalíme slaninou a zavineme od těsta, které potřeme rozšlehanými žloutky. Pečeme cca 15 min. v troubě. Mírně zkaramelizujeme cukr s máslem, zředíme s octem, přidáme slepičí vývar, zamícháme a grappy svaříme zhruba na polovinu. Nakonec vmícháme máslo. Až budou prsíčka dopečená podáváme s omáčkou a můžeme doplnit dušennými liškami, nebo šalotkami či mladou cibulkou.
Výborný recept. Luxusní je, jak masíčko zůstane šťavnaté. Určitě vyzkouším i s jinými druhy masa.
Jen drobné postřehy k receptu:
-příště to zkusím zabalit do listového těsta, toto těsto mi přišlo dost tuhé, nebo jsem ho dělala moc dlouho, nevím
-rozmarýn a česnek jsou poměrně výrazné a přebijí chuť zvěřiny, příště bych použila nějaké jemnější koření