Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až je slanina skelná,
2
a potom do ní dáme na drobno nakrájenou cibuli a půlku celeru.
3
Do lehce opraženého základu položíme bažantí prsíčka, osolíme je, okořeníme, přilijeme trochu vody a necháme je v troubě dusit do měkka.
4
Hotová vyjmeme, šťávu vypražíme do tuku, zaprášíme moukou, zapražíme, s mírou zalijeme vodou a řádně provaříme.
5
Nyní bažantí prsíčka položíme na teplou mísu, přelijeme necezenou omáčkou a navrch dáme trochu kompotu z jeřabin.
6
Podáváme s vařenými bramborami, kroketami či rýží, v každém případě s kompotem z jeřabin s oloupanými sladkými mandlemi.