• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bažant s hamburským zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant s hamburským zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 150
      g anglická slanina
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml vývar
    • sůl
    • divoké koření
    • 400
      g zelí strilované
    • 200
      g ananasový kompot
    • 200
      ml sekt
    • 50
      g med
    • pepř mletý
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě do změknutí asi 90 min. - podle velikosti - troubu máme na 180 °C.
2
Zelí jemně nakrájíme. Orestujem slaninu, přidáme zelí a dusíme. Když je zelí poloměkké, přidáme ananas, zalijeme sektem a dusíme dalších 5 min. Nakonec dochutíme medem, solí a pepřem. 2. způsob: Bažant pečený s jablky 1 větší bažant, 300 g jablek, 100 g másla, 150 g slaniny, 1 cibule, 200 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, olej. Bažanta očistíme, rozporcujeme na 1/4 - osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou nebo dáme celý špalík pod kůži a potřeme máslem. Zprudka opečeme na oleji a dáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme cibuli hrubě nakrájenou, slaninu a jablka a orestujeme.
3
Zalijeme vývarem a touto směsí přelijeme bažanta v zapékací misce. Dáme do trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hod. Potom zalij, smetanou a peč. dalších 15 min. Příloha: bramborový knedlík či bramborové pusinky, krokety či brambory v jakékoliv podobě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dermar | 29. 1. 2012 14:29

    Tak dneska jsem upekla bažanta se zelím dle vašeho receptu a musím konstatovat, že to co vzniklo je vážně luxus. Hlavně to zelí to je pohádka. Přítel prohlásil , že ho chce příště i ke kachně. Všem vřele doporučuji a náročný to není. 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Anglická slanina Bažant Divoké koření Máslo Med Pepř mletý Sekt Slanina Sůl Vývar Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

130
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
57
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
49
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
32
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
27
Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Blesk.cz Nepříčetná Mahulena Bočanová: Řádění autistické dcery utnula paličkou na maso!

Nepříčetná Mahulena Bočanová: Řádění autistické dcery utnula paličkou na maso!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact