• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bažant s hamburským zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant s hamburským zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 150
      g anglická slanina
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml vývar
    • sůl
    • divoké koření
    • 400
      g zelí strilované
    • 200
      g ananasový kompot
    • 200
      ml sekt
    • 50
      g med
    • pepř mletý
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě do změknutí asi 90 min. - podle velikosti - troubu máme na 180 °C.
2
Zelí jemně nakrájíme. Orestujem slaninu, přidáme zelí a dusíme. Když je zelí poloměkké, přidáme ananas, zalijeme sektem a dusíme dalších 5 min. Nakonec dochutíme medem, solí a pepřem. 2. způsob: Bažant pečený s jablky 1 větší bažant, 300 g jablek, 100 g másla, 150 g slaniny, 1 cibule, 200 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, olej. Bažanta očistíme, rozporcujeme na 1/4 - osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou nebo dáme celý špalík pod kůži a potřeme máslem. Zprudka opečeme na oleji a dáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme cibuli hrubě nakrájenou, slaninu a jablka a orestujeme.
3
Zalijeme vývarem a touto směsí přelijeme bažanta v zapékací misce. Dáme do trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hod. Potom zalij, smetanou a peč. dalších 15 min. Příloha: bramborový knedlík či bramborové pusinky, krokety či brambory v jakékoliv podobě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dermar | 29. 1. 2012 14:29

    Tak dneska jsem upekla bažanta se zelím dle vašeho receptu a musím konstatovat, že to co vzniklo je vážně luxus. Hlavně to zelí to je pohádka. Přítel prohlásil , že ho chce příště i ke kachně. Všem vřele doporučuji a náročný to není. 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Anglická slanina Bažant Divoké koření Máslo Med Pepř mletý Sekt Slanina Sůl Vývar Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Pařížský dort

Pařížský dort

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Banánové řezy

Banánové řezy

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

54
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
40
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Zpěvačka Bea Albrecht (65), velká opora Jiřího Krampola (†87): Potyčky u smrtelné postele! Zvláštní poslední přání

Zpěvačka Bea Albrecht (65), velká opora Jiřího Krampola (†87): Potyčky u smrtelné postele! Zvláštní poslední přání

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact