• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bažant s hamburským zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant s hamburským zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 150
      g anglická slanina
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml vývar
    • sůl
    • divoké koření
    • 400
      g zelí strilované
    • 200
      g ananasový kompot
    • 200
      ml sekt
    • 50
      g med
    • pepř mletý
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě do změknutí asi 90 min. - podle velikosti - troubu máme na 180 °C.
2
Zelí jemně nakrájíme. Orestujem slaninu, přidáme zelí a dusíme. Když je zelí poloměkké, přidáme ananas, zalijeme sektem a dusíme dalších 5 min. Nakonec dochutíme medem, solí a pepřem. 2. způsob: Bažant pečený s jablky 1 větší bažant, 300 g jablek, 100 g másla, 150 g slaniny, 1 cibule, 200 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, olej. Bažanta očistíme, rozporcujeme na 1/4 - osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou nebo dáme celý špalík pod kůži a potřeme máslem. Zprudka opečeme na oleji a dáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme cibuli hrubě nakrájenou, slaninu a jablka a orestujeme.
3
Zalijeme vývarem a touto směsí přelijeme bažanta v zapékací misce. Dáme do trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hod. Potom zalij, smetanou a peč. dalších 15 min. Příloha: bramborový knedlík či bramborové pusinky, krokety či brambory v jakékoliv podobě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dermar | 29. 1. 2012 14:29

    Tak dneska jsem upekla bažanta se zelím dle vašeho receptu a musím konstatovat, že to co vzniklo je vážně luxus. Hlavně to zelí to je pohádka. Přítel prohlásil , že ho chce příště i ke kachně. Všem vřele doporučuji a náročný to není. 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Anglická slanina Bažant Divoké koření Máslo Med Pepř mletý Sekt Slanina Sůl Vývar Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

76
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
16
Tarhoňa se zeleninou
Tarhoňa se zeleninou

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact