• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bažant dušený na víně
Napište svůj komentář k receptu

Bažant dušený na víně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant dušený na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce vaječný koňak
    • 1
      dl bílé víno
    • sůl
    • 80
      g vepřové maso prorostlé

Postup přípravy receptu

1
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme koňakem, chvíli povaříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Při dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
2
Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a přeložíme na talíře. Do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme do zhoustnutí. Šťávou přelijeme porce bažanta. Podáváme s rýží a rybízovým kompotem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hotovka | 15. 1. 2011 15:51

    Chudák bažant! Ten jako divočina potřebuje fakt péči: naložit s bylinkami, kořenovou zeleninou atd. a celý ponořit do nálevu z červeného vína a oleje. NE bílé, a už vůbec ne žádný vaječný koňak. Nejen, že nevím co tam dělá, ale proč riskovat případné sražení vaječ%náku při pečení. Nejdřív ho pomalu v nálevu dusím, aby nasál všechny chutě, vyjmu ho, přendám na pekáčet a dopékám za průběžného podlévání do kůrky. Nálev s kořenovou zeleninou, bylinkami apod., který je krásně provažený, propasíruju nebo projedu tyčovým mixérem a mám vynikající šťávu na bažanta. Rozhodně nepodávám s rýží, ale vyrobil bych např. placky s vařených brambor se škverkama opečenými na sádle. Dobrou chuť!

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:26

    Zvěřina

  • LF.Altmann | 9. 4. 2007 13:10

    Pochopil bych trochu anglické slaniny,ale proč kousek vepřového masa??Kde je nějaké koření,jalovecdivočina,prostě tento recept je dosti dietní.Bažant potřebuje péči,koření a poracovat s tím je dosti umění. Toto je jen důšené kuře bez chuti a zápachu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Bílé víno Máslo Sůl Vaječný koňak Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

45
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
33
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
30
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Bažant dušený na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact