• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bazalkové špagety
Napište svůj komentář k receptu

Bazalkové špagety

autor: Clerenc
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bazalkové špagety
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špagety
    • tuk (Výborná je Rama Cullinesse)
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 7
      stroužek česnek 6-7
    • 2
      ks tavený sýr Trojúhelníčky
    • maggi bylinky Bazalka-oregano (koření v kostce)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme v osolené vodě. Na tuku zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájený česnek a chvíli restujeme. Poté přidáme trojúhelníčky sýra, který necháme rozpustit a přidáme 1-2 kostky koření. Pořádně promícháme, aby se obé rozpustilo, a stáhneme z ohně. Uvařené špagety necháme pořádně okapat a nasypeme na velkou pánev ke směsi.
2
Pořádně promícháme se směsí, osolíme, opepříme a ještě chvilku zahříváme. Pokud nechceme mít špagety tak suché, tak můžeme ke směsi přilít smetanu a necháme zahřát a pak teprve přidat špagety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nováková Rozálie | 3. 7. 2012 14:19

    Na rychlé jídlo je tento recept jak stvořený, ale asi bych do něj nedávala něco tak nekvalitního a "nebio" jako tavený sýr. Nahradila bych ho jiným sýrem popř. smetanou.

  • Zora Manasová | 20. 4. 2008 17:11

    Speaker, 1. Mne tiež všeličo nechutí, ale zásadne to nenazývam hrôzou, pretože iným to chutí. 2. Takže, ak niečo kritizujem, tak nepíšem, že je to zlé, ale, že mi to nechutí. To je vec slušnosti, toť pre Vašu informáciu. 3. A moju pochvalu nevidíte preto, lebo som tento recept neskúšala, preto som ho nehodnotila.

  • Speaker | 18. 3. 2008 22:05

    Zora! 1. Někde jsem tady četl, že jestliže nevyzkouším recept, tak nemám psát názor.Názor jsem napsal, tudíž jsem recept co???? Vyzkoušel. Toť pro vaší informaci. 2. Nevidím tady nikde vaší pochvalu, tudíž usuzuji, že jste potřebovala víc fantazie pro tvorbu tohoto slepence, než je zadaných ingrediencí. 3. Můj komentář byl schválně hrozný a je reakcí na tu ,,dobrotu". S pozdravem speaker.

  • Zora Manasová | 15. 3. 2008 18:18

    Speaker, čo je hrôza? Tento recept? Uvarili ste to vôbec? Asi nie, lebo by ste to nenazvali hrôzou. Omáčka z taveného syra je rýchla a ináč treba len použiť fantáziu. Ale v podstate máte pravdu - hrôza je Váš komentár.

  • Speaker | 15. 3. 2008 12:48

    Tak takový slepenec by nasytil armádu ruských vojáků. Hrůza.

  • Lenka Dědková | 4. 1. 2008 17:20

    Potřebovala jsem rychlovku, kterou uvařím než pojedu k příteli, takže hodně rychle. A povedlo se :) Dala jsem akorát víc sýra a příště bych se přiklonila k nějakému italskému, ale teď to bylo spíš Co dům dal :) ale namka !

  • ing.Břeta Pstroužek | 19. 9. 2007 15:03

    Bylo to vynikající, už 3 hodiny sedím s notebookem na hajzlu.

  • kristyna eli | 20. 8. 2007 12:28

    ted jsme dojedli, moc dobre!:)

  • Dana | 1. 8. 2007 11:43

    Tak jsem to zkusila a je to skvělý,jenom jsem tam dala víc tavenýho sýra, krabičku šlehačky,čerstvou bazalku a bílý pepř.Jinak dávám za 1

  • evitschka _ | 23. 2. 2007 11:32

    Super mňamka!

  • Zuzana Rihakova | 4. 7. 2006 11:38

    Tento recept je vyborny, inspiroval me -ackoli jej delam bez cibule a s olivovym olejem, ale slepene testoviny podle me nejsou problemem tohoto receptu, ale rukou toho, kdo vari, pani Katerino!

  • oliva | 23. 9. 2005 11:52

    pesto z bazalky dělám taky,olej olivový,bazalka musí být čerstvá,/nebo mražená/česnekem nešetřím a místo parmazánu nastrouhám sýr NIVA

  • Marcela Vrabcová | 12. 9. 2005 22:21

    Katerino, radi vas recept uvitame v novych receptech. Tyhle "ceske spagety" maji dost svych priznivcu jak vidite.

  • Kateřina M. | 12. 9. 2005 18:19

    Pokud chcete tento recept ochutnat po italsku, vyměňte poněkud nevhodný tavený sýr za parmezán a použijte olivový olej, vynechejte cibuli. Bazalku použít čerstvou. I příprava je jiná - smíchá se olivový olej s česnekem a strouhaným parmezánem, tato směs se smíchá s těstovinami (nejlépe roury) a nakonec posype bazalkou. Touto verzí se vyhnete poněkud slepenými těstovinami připravených uvedeným způsobem

  • Marta H | 31. 8. 2005 09:20

    Nejrychlejší a levný recept je když do uvařených těstovin ještě horkých přidáte 1-2 měkké sýry s příchutí žampionů nebo šunky (podle chuti) a posypete kořením na těstoviny i případně bazalku a nakonec pokrájené syrové rajčata.

  • Kateřina Kristová | 6. 8. 2005 15:09

    Výborný recept,chutnal nám i v Dublinu. Neměla jsem doma tavený sýr tak jsem použila místní polotvrdý červený "čedar" a přiředila to mlékem a vůbec to nebylo špatné.Bazalku si pěstuju na okně,ale teď jsme ji skoro celou snědli.Díky...

  • Verunka S. | 2. 8. 2005 12:34

    Opravdu vynikající a rychlý recept. Jen se přikláním k čerstvé bazalce!!

  • Lenka | 25. 7. 2005 20:55

    Výborný recept!!Sice jsem si ho tošku vylepšila (kuřecí prsíčka kořeněná-osmahnutá, určitě ta smetana, víc než určitě čerstvá! bazalka, a na ozdobu takový bonusek-cherry rajčátka s mozarelou a opět čerstvou bazalkou, mimochodem, kterou koupíte už snad v každém větším obchoďáku). Sečteno - podtrženo OPRAVDU RYCHLÉ A VYNIKAJÍCÍ JÍDLO!! Díky moc autorce

  • PanzerBear | 25. 7. 2005 13:14

    neni to vubec spatne

  • Jirka :) | 20. 7. 2005 02:32

    Ano,pesto z bazalky je výborná věc Dano M.Spousta čerstvé bazalky+strouhaný parmezán(taky kupa)+olivový olej - rozmixovat a na špagetky. Dokážu si v tom představit i česnek. Určitě zkuste.

  • Alena Loskot | 17. 7. 2005 07:10

    I ja se musim pridat k pochvale.Protoze jsme masozrouti,pridala jsem po osmazeni cibule a cesneku na kousky nakrajene 1 kureci prso a ke konci hodne cerstve bazalky,moc dobre a hlavne rychle.Diky

  • Dáša Holubcová | 16. 7. 2005 10:58

    Recept vypadá dobře v týdnu určitě vyzkouším pak dám vědět

  • Silva Skalikova | 25. 4. 2005 16:15

    Do špaget jsem taky přidala čerstvou bazalku. Byly výborné.

  • Dana M. | 2. 3. 2005 12:10

    Já používám do špaget bazalkové pesto. Je to výborné, množství určuji dle chuti. Přidávám někdy smetanu nebo jen trochu mléka na zředění.

  • mydlo 5zije | 2. 3. 2005 09:40

    taky se me ten recept zamlouva, rozhodla jsem se ho dnes uvarit, ale misto kostek koreni taky pouziju bazalku cerstvou, prijde mi to logictejsi, zdravejsi a vubec, proc do sebe zbytecne tlacit Ecka a glutamany a podobne nechutnosti, kdyz si muzeme dat kousek prirody?

  • Janinka | 21. 1. 2005 17:30

    Je to skutečně výborné a rychlé jídlo.Určitě doporučuji přidat smetanu (nebo ještě lépe šlehačku) a nechat cca 2 minuty provařit. Já jsem na své strávníky hodná a tak ještě do hotového přidávám na kousky nakrájená, grilovacím kořením ochucená a na pávni opečená kuřecí prsíčka - pro 3 osoby stačí cca 100 g a je to SUPER.

  • Kuchařka on-line | 4. 12. 2004 09:04

    Jirko, pokud si přečtete celý recept, tak v ingrediencích se dozvíte, že je zapotřebí koření v kostce Bazalka-Oregano. A v postupu se píše "...přidáme 1-2 kostky koření".

  • Jirka Plaček | 3. 12. 2004 23:15

    Asi si ty komentáře píšete sami.Ať to čtu, jak to čtu, nenašel jsem tam KDY se do toho dává taková drobnost - tj. BAZALKA, přestože se to podle této trávy náhodou jmenuje.

  • Dana | 20. 8. 2004 12:46

    Špagety s bazalkou jsou skvělé. Chutnaly - ač je to jídlo bez masa - celé rodině. Bazalku jsem měla jenom čerstvou. Čím víc - tím líp. A místo smetany je lepší dát mléko a jogurt.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Maggi bylinky Pepř mletý Špagety Sůl Tavený sýr Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

177
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
120
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
82
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
72
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Bazalkové špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact