• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bazalkové pesto
Napište svůj komentář k receptu

Bazalkové pesto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 136
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bazalkové pesto
Nahrát fotku
 

Bazalkové pesto – zelená omáčka z nadrcených bazalkových lístků – má svůj původ v italském Janově. Celosvětově známá pochoutka se nejčastěji používá k dochucení těstovin nebo na bagety či opečený chléb, můžete ji ale využít i při přípravě masa nebo zeleninových salátů.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek Velký rozdrcený
    • 50
      g bazalka Listy
    • 25
      g strouhaný parmazán
    • 1
      lžíce piniové oříšky (Můžeme nahradit vlašskými ořechy)

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji smícháme se strouhaným parmazánem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

2
Jakmile je pesto hotové, plní se do uzavíratelných sklenic. V lednici vydrží dlouho. Podává se k těstovinám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitkapecka | 7. 9. 2022 15:33

    Výborný a jednoduchý recept. Zkoušela jsem i s jinými oříšky, a také velmi chutné. Díky za bezva recept!

  • Lida | 25. 8. 2016 07:59

    Zkoušela jsem tento recept, ale o něco lepší mi přišlo sicilské pesto, na které jsem narazila na http://blog.vinodoc.cz/sicilske-pesto-a-letni-sendvice

  • lenka | 17. 7. 2016 08:09

    Výborná nahrada slunečnicová semínla.

  • Tereza | 22. 5. 2016 00:20

    Asi špatné oříšky... prý ty piniové z Číny bývají hořké.

  • Jíťa | 19. 5. 2016 18:38

    Co se mohlo pokazit, že to mám tak hořké? :(

  • zahradnice | 17. 3. 2016 14:00

    Vždyť bazalka může dorůst skoro metr. Plus ostatní přísady... :-)

  • Rebelka | 20. 2. 2016 12:45

    To bych chtěla vidět také :-D <3

  • Kateřina | 27. 8. 2015 16:11

    Připravila jsem pesto z fialové bazalky. Chuť výborná, barva katastrofální. Brčálníček. :-P

  • olda | 30. 4. 2015 19:47

    8-10 kg ? to by mně zajímalo kde berete tolik bazalky :-[

  • Dulka | 2. 9. 2014 10:14

    Katko, jak připravujete šalvějové pesto? Mám šalvěje celé keře, ale vpodstatě nevím, jak to zužitkovat. Jako dezinfekci toho tolik nepotřebujeme a maso se šalvějí taky nemůžu dělat příliš často - to by mi doma neprošlo. Děkuju

  • Katka | 31. 8. 2014 18:21

    Já mám v lednici ve skleničkách Šalvějové pesto už 3 měsíce a není problém...Dávám do skla a povrch pesta zaliji olivovým olejem a vždy když odeberu, tak zaleji olejem.

  • Anu | 2. 8. 2014 23:59

    Bazalkového pesta doma děláme ročně tak 8-10 kg. Až je hotové, nacpu ho do placatých obdélných zavíracích plastových krabiček s víčkem (dají se úsporně naskládat na sebe). Pořádně zacvaknu víčko a vyskládám to do mrazáku. Pak stačí krabičku cca 2-3 hod. před spotřebou vytáhnout ven - a je hotovo. Chuť je téměř stejná jako za čerstva, jen česnek je trochu jemnější, ale na druhé straně jsou suroviny propojenější. Dokud má krabička víčko, pesto nehnědne, na vzduchu pak hnědne. Jinak se dá před použitím ještě smíchat s trochou citronové šťávy, zůstane zelené. A naposled ještě jedna rada: bazalku nutno dobře omýt ve 2 vodách, opatrně ji posbírat s hladiny, a pak dobře okapat.

  • Space | 30. 7. 2014 16:03

    Parmezán koupíš v každém italském supermarketu...

  • DomisD | 24. 6. 2014 12:22

    Nevím jestli moje odpověď bude ještě teď k něčemu (případně pro ty co se na tento recept podívají i teď ) :D Dobrý "parmazán" je Gran Moravia a koupíte ho v jakémkoli supermarketu i v několika variantách :)

  • Morgana | 15. 2. 2014 10:52

    Češi...Nebudu komentovat...vlašské ořechy...to si tam taky místo olivového oleje můžete nakydat vegetol a místo bazalky petržel :-X

  • Jakub | 2. 2. 2014 07:49

    Sorry, mam uplne junou zkusenost. Po 3 tydnech plisen. Jedine se mi osvedcil mrazak.

  • Vendy | 6. 11. 2013 18:00

    U nás nejoblíbenější s čerstvě upečenym horkým chlebem :)

  • V | 27. 9. 2013 15:18

    Cetla jsem ze misto piniovych orisku se muzou dat mandle a chut to moc nezmeni :)

  • David | 22. 9. 2013 09:32

    jen doporučím ohřívat pesto opatrně.. v žádném případě v mikrovlnce.. bazalka při vyšších teplotách ZHOŘKNE!! asi ani nemusím psát, že nejlepší je samozřejmě čerstvé.. ;-)

  • Marie | 28. 8. 2013 08:41

    taky jsem jednou použila burské oříšky a taky to bylo moooc dobré ;-)

  • Marie | 28. 8. 2013 08:38

    ..jaké vlašské ořechy...???? piniové oříšky....úplně jiná chut

  • Marie | 28. 8. 2013 08:38

    ..jaké vlašské ořechy...???? piniové oříšky....úplně jiná chut

  • kačatko
    kačatko | 31. 7. 2013 12:50

    ty vlašské ořechy mi tam vůbec nesedí, příště budu dělat bez ořechů a míň česneku.

  • Alča | 16. 7. 2013 14:03

    Nezavařovat,vydrží v lednici 2 měsíce,pokud ho nesníte dřív.

  • alena | 4. 7. 2013 19:28

    co to je za otázku?????

  • alena | 4. 7. 2013 19:26

    s tím souhlasím, je to s mandlemi super.!

  • alena | 4. 7. 2013 19:24

    ten koupíte v každém supermaketu

  • aja | 8. 6. 2013 20:35

    parmazan je v kazdem Tescku nemusi to byt origos

  • Mišák | 8. 6. 2013 14:06

    Mám trochu problémy sehnat parmazán. Nevíte, kde se dá v Praze koupit? :-\ Vím akorát o jedné sýrárně na Jiřího z Poděbrad, ale tam je to děsně drahé. :'( Děkuji. M.

  • Markéta | 29. 4. 2013 17:11

    Já jsem nahradila piniové oříšky nesolenými kešu, a také chutná výborně! Jen jsem to trošku přehnala s česnekem, ale to u nás naštěstí nikomu nevadí :-))

  • zamek | 1. 2. 2013 17:16

    co to je to pesto????????????????? O:-)

  • aja | 6. 9. 2012 17:34

    dělala jsem poprvé,místo piniových oříšků jsem dala vlašské ořechy a bylo to super...jen tak třeba na rajčata... :-)

  • Marcela | 2. 9. 2012 19:42

    Místo piniových oříšků se dají použít mandle.

  • Karofka | 25. 8. 2012 10:36

    Aby pesto nezhnědlo, je potřeba ho po umytí osušit v osušce, potom ještě osušené rozložit a pokračovat až není mokré. Zůstane po tom pěkně zelené. :-)

  • Jana | 14. 8. 2012 09:24

    Ja to naporcujem do malých misiek a šupnem do mrazáku.... hocikedy sa vyberie, zohreje v horúcej vode, hodí na horúce cestoviny a rýchly obed príp. večera je na svete ... vydrží až do budúceho roka, pokiaľ sa nestihne zjesť...

  • Romča | 11. 8. 2012 14:24

    taky jsem si ted udělala poprvé domácí...taky by mě zajímalo jak dlouho a jestli spíše v ledničce..?

  • Jan | 6. 8. 2012 07:22

    Máte prosím někdo zkušenost jak dlouho se dá uchovávat, popř. zavařit? :-)

  • Zuza | 22. 7. 2012 17:16

    Je to super!!!

  • Jana | 16. 7. 2012 15:31

    Renčo drahý, ale když koupíš hotové, vyjde tě to dráž. A je to bez chemie. Mňamka :-))

  • SARKA | 13. 7. 2012 18:52

    Take jsem pro vyrobu vzdy cerstveho pesta! Ale pokud to nejde jinak, tak uchovavat jedine zmrazene. Zavarovani do sklenic, mne osobne, nevyhovuje. To, ze to kupovane je "narvane" chemii, o tom neni pochyb! :-P

  • SARKA | 13. 7. 2012 18:44

    Delam pesto s pistaciemi, jsou cenove dostupnejsi nez piniove orisky a je to vynikajici. Nejradeji mame italske noky s pestem a k tomu grilovane kureci ci kruti prso, to je opravdova, letni, basta! Dobrou chut!

  • Marcela | 7. 7. 2012 12:21

    Perfektné pesto je z tohto receptu... :)Odporúčam podávať na rohlíky, ked to ešte dobre osolíte.. :) <3 radosť pozerať :))))

  • renca | 28. 6. 2012 20:21

    bazalkove pesto jsem zkusila . Jen ty ingredience u nas jsou prilis drahe.Ale je vyborne :-))

  • aťa | 9. 6. 2012 12:27

    Dala jsem pesto na kousky kapra,bylo to vynikající.Dneska ho dám na vepřový kotlety,už se mi sbíhaj sliny :-P

  • Magda | 9. 6. 2012 10:12

    Já bazalkovým pestem potírám kuřecí prsíčka.Nechám je odležet,aby pesto krásně provonělo a pak restuji jako steak.Je to výýýýborné.Dnes budu zkoušet pesto na rybu.Jsem zvědavá.Pesto si budu totiž dělat doma podle tohoto receptu.

  • zed | 13. 5. 2012 21:14

    zkus klasiku. oprazit platek bagety, na to pesto, na to platek mocarely, na to kousek rajcete. to chutna kazdemu ;-)

  • Tonka | 12. 5. 2012 17:59

    A vám to chutná? Já dumám co s tím, když to nikdo nechce :-(

  • Lenka | 6. 12. 2011 12:46

    Toto byl můj první pokus, potřebovala jsem ho do polévky která má být vynikající, no aby to "stálo ze to", tak neměli parmazán a ni piniové oříšky, mám tedy náhražku s obyč eidamem a vlašskými ořechy, tak jsem alespoň chránila vitamíny, suroviny nakrájela keramickým nožem a vše zpracovala v hmoždíři, jn ten sýr jsem nastrouhala na klasice :-) nedokážu si ani představit že by mohl být originál lepší, vynikající záležitost ;-)

  • polmari | 17. 10. 2011 07:30

    obdivuji vaše problémy s hnědnutím pesta - oškubala jsem celý květináč bazalky a stejně se mi nepovedlo udělat cokoliv do zásoby ;-) a kupodivu za hodinu (před přidáním k lasagním) pesto zhnědnout nestihlo :-*

  • Ladia
    Ladia | 3. 10. 2011 12:37

    Já už to vyřešila, dala jsem pesto do mrazáku a je krásně zelené :-)

  • Jakub | 29. 9. 2011 11:15

    Ono stačí když tu bazalku před tim než jí budete používat tak jí spaříte ve vroucí vodě, ale jenom chvilku tak pár sekund. Ona pak krásně drží barvu.

  • honzik ;) | 19. 9. 2011 21:01

    na to hnědnutí doporuřuji šťávu zhruba z poloviny citrónu ;) sám sem ozkoušel a vážně to funguje :) <:-) <:-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 9. 2011 13:29

    ...to mam radu od tchyne <:-) ;-)

  • Lucie | 11. 7. 2011 13:27

    Četla jsem, že se listy před přípravou nemají omývat - používat pouze suché, pesto pak nehnědne - Ještě jsem ale nezkoušela - je to zkušenost druhých ;-)

  • Johana | 10. 7. 2011 10:46

    Bazalka ze zahradky se muze nakrajet podle toho jak vam to vyhovuje a zamrazit do sklenicky ci sacku. Po rozmrazeni je ale zvadla. Rozhodne bych uz nenechavala zmrazit cele tisty, s temi potom neslo vubec nic delat (ani nenakrajet). Ja mam jednu bazalku v kvetinaci na okne zalivam ji do misky a vydri mi celou zimu cerstva. Trvanlivost je u kazdeho pesta jina, kupovane vyrzi samozrejme dele, ale u domácího dlouhou trvanlivost nepotřebuje, vyrábíme si ho přeci podle chuti. ;-)

  • Jarka O. | 22. 6. 2011 15:36

    Ale to je výborný nápad s tím zamražením hotového pesta ;-) :-* :-*

  • Jarka O. | 22. 6. 2011 15:35

    Taky mi hnědne, po okraji sklenice :'( S kupovaným se mi to nestává. Asi v něm mají nějaké konzervanty. Leda dělat jen na krátkou spotřebu :-)

  • Ladia
    Ladia | 22. 6. 2011 15:28

    V oleji je celé, a přesto, bazalka mě nemá ráda :-D

  • pippiva
    pippiva | 22. 6. 2011 11:26

    Ono pesto vzdycky trosku ztmavne, ale dulezite je po naplneni do sklenicek ho zalit vrstvou oleje, aby nemohlo na vzduchu jeste vice oxidovat a tim padem hnednout. A kdyz odeberete cast, tak vzdy znovu zarovnat a zalit olejem.:-)

  • Ladia
    Ladia | 22. 6. 2011 09:57

    A mě se opět nedaří. Po jednom dni pesto začíná hnědnout. Kdykoliv se snažím si nějak bazalku uchovat zhnědne :-|

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 6. 2011 00:49

    Nemixuji, ale třu v hmoždíři kvůli zachování správné chuti ;-)

  • pippiva
    pippiva | 7. 6. 2011 17:48

    Ja cerstve pesto dam do malinkych sklenicek a dam zmrazit. Malou cast necham v lednici. Jako syr pouzivam parmazan. Klasicke italske bazalkove pesto, vyborne ! :-)

  • Danka | 29. 5. 2011 10:35

    Mám na zahrádce hodně bazalky jak ji nejlépe uchovat?dát ji do skleniček s olejem?sušit ji nechci dík za radu Danka a jak dlouho vydrží pesto v lednici?Danka :-)

  • Danka | 29. 5. 2011 10:35

    Mám na zahrádce hodně bazalky jak ji nejlépe uchovat?dát ji do skleniček s olejem?sušit ji nechci dík za radu Danka a jak dlouho vydrží pesto v lednici?Danka :-)

  • marian.x | 17. 2. 2011 12:48

    hlavně ,prosím , nemixovat ale rozmačkat v hmoždíři...stykem nožů s bazalkou dosáhnete leda toho , že vám pesto po dvou dnech zhořkne a je takřka nepoživatelné...a jelikož nade vše muluji sušená rajčyta , dělám si doma Pesto Rosso...ingredience jako u bazalkového , jenom místo bazalky přidám sušená rajčata... Potřebujete: 100g sušených rajčat 50g parmezánu 50g piniových semínek 15cl olivového oleje trochu bazalky stroužek česneku eventuelně trochu soli roztlout ve hmoždíři a přidávat olej tak dlouho až dosáhnete vámi požadované konzistence

  • Majka | 10. 1. 2011 16:49

    Včera jsem likvidovala bazalku z květináče a udělala jsem si pesto podle receptu, bohužel jsem neměla sýr, ale i tak je to výborné. Dávám 1

  • někdo | 23. 11. 2010 15:51

    Prosím vás, můžu udělat pesto i z drhnuté bazalky???

  • Ivana Přikrylová | 13. 8. 2010 19:49

    Danielo díky za odpověď

  • Daniella O. | 9. 8. 2010 00:07

    Jinak pro Ivanku, pesto je vzdy nejlepsi z cerstvych bylinek, pokazde si ho udelate sama podle sve chuti a zadne konzervanty. Navic zabere maximalne 10 minut prace, takze delejte radeji cerstve. Sul a cesnek konzervuji dostatecne.Pri uchovavani v lednicce ho spotrebuji tak do tydne, dvou tydnu, protoze dele u nas nevydrzi, ale sul a cesnek konzervuji dostatecne.

  • ladka stafl | 9. 8. 2010 00:01

    Degustátor coby mimi upadl na hlavičku - následky jsou děsné

  • Daniella O. | 8. 8. 2010 23:53

    Degustator zrejme nikdy nejedl dobre pesto, pouze degustoval podradna vina. Zanechalo to take nasledky.

  • Zora Manasová | 8. 8. 2010 13:34

    Degustátor, choďte niekam, kde tieto Vaše "perly" ocenia, tu nie je na ne nikto zvedavý.

  • degustátor degustátor | 7. 8. 2010 22:10

    Rozhodně sterilizovat, nejlíp bioplynem, stačí když do sklenice pořádně prdnete ahned zavřete! To má pak šmak!

  • Ivana Přikrylová | 7. 8. 2010 21:04

    Jak dlouho vydrží pesto v ledničce? Dalo by se i sterilovat? Myslím že pesta z obchodu jsou asi tepelně sterilizovaná

  • Monika T | 3. 9. 2009 09:12

    Pesto je výborné, kto nemá oriešky, dajú sa nahradiť aj slnečnicovými jadierkami. Najjednoduchšie použitie je zriedené pesto s vodou a zamiešané s cestovinami, a tiež s rajčinovým pretlakom či šťavou.

  • Olga Villano | 12. 10. 2008 21:16

    "pesto" se dá přeložit utlučený a to pro jeho přípravu ve hmoždíři, který ale není kovový. Základ je čistá neopraná bazalka, olej,sůl,pepř a výhradně piniová jádra a nastrouhaný sýr pecorino (ovčí podobný parmazánu). Některý chef část pecorina nahradí parmazánem, je to jemnější. Fantazii se meze nekladou ale potom se to nejmenuje pesto.

  • pan Vařečka | 15. 9. 2008 10:04

    Pesto může zčernat, použijete-li lístky bazalky ještě mokré (začne fermentovat). Čili bazalku vždy jen dobře osušenou!

  • Martin Průdek | 19. 7. 2008 12:06

    Pesto je mnohem chutnějsí, když oříšky orestujete. Je to koneckonců i v originálním receptu. Z vlastní zkušenosti muho doporučit.

  • Ester Edr | 8. 10. 2007 11:24

    Pesto nezcerna, kdyz ho date do sklenicky a pred zavrenim zalijete olivovym olejem, aby pesto bylo ponorene. Tak se zabrani oxidaci a zcernani.Elisko, je mozne, ze pesto zhorklo starou bazalkou. Pripravuj jen z cerstve.

  • eliska | 7. 10. 2007 11:51

    Ahojte,nedavno som robila pesto presne podla receptu a bolo velmi horke. Neviete cim to mohlo byt sposobene? Mohlo to byt starsou bazalkou? Dakujem

  • Anonym | 26. 6. 2007 14:57

    Ěáą©<a href=http://www.manwoman.cn>±ÜÔĐŇ©</a>,¶ĚЧ±ÜÔĐŇ©,Ě˝Ç×±ÜÔĐŇ©,ł¤Đ§±ÜÔĐŇ©,żÚ·ţ±ÜÔĐŇ©, ±ÜÔĐŇ©µÄ¸±×÷ÓõČ,°®ÎҰÉÉĚłÇĐĹÓţÁĽşĂ,±ÜÔĐŇ©ÖĘÁżşĂ,ĽŰ¸ńČ«ąú×îµÍ,±ŁĂÜËÍ»őÉĎĂĹ,ĘÇÄúąşÂň±ÜÔĐŇ©µÄĘ×ѡˇŁÍŁ·ţ<a href=http://www.manwoman.cn>±ÜÔĐ</a>Ň©şó°ëÄęÄÚ˛»ŇË»łÔĐ ˇ¤ ʲôĽľ˝ÚĘÜÔĐ×îşĂŁż ×îĽŃ»éÓýÄęÁä ˇ¤ ˛ż·ÖĚáą©˝ôĽ±±ÜÔĐŇ©·ţÎń»úąąµÄµŘÖ· . ÖĐ»Ş<a href=http://www.manwoman.cn>ÉúÖł˝ˇżµ</a>ÍřĚáą©ÄĐĐÔÉúÖł˝ˇżµ-- Ĺ®ĐÔÉúÖł˝ˇżµ -- Çŕ´şĆÚÉúÖł˝ˇżµµÄ×ÉŃŻ·ţÎńˇŁÍ¬Ę±ÄÚČݰüŔ¨Łş˝ˇżµ×¨Ěâ-->»łÔбÜÔĐ ..<a href=http://www.manwoman.cn>˝ôĽ±±ÜÔĐŇ©</a>ˇŁ

  • engliš | 12. 3. 2007 17:39

    bazalkové pesto,je italská nevařená omáčka(ale přihřát se může) většinou používaná na těstoviny.

  • katerina sagnerova | 12. 3. 2007 17:17

    prosim,co presne znamena:"bazalkove pesto".Diky moc za odpoved!

  • Marcela Berková | 6. 1. 2007 20:43

    Ahojky, PESTO je opravdu výborná věc, naposled jsem zkusila namísto pinie namlít slunečnicová jádra a pistacie,přidala zel. pepř, zdvojnásobila dávku česneku, přidala ořechový olej a bylo to fakt exotické..po kapce citronu mi to nečerná

  • Maruš | 13. 8. 2006 19:23

    Dnes jsem viděla bylinky v oddělení zeleniny v Kauflandu.Možná budou i v jiných marketech,nebo taky někdy jsou na tržnici.Možná,že i v nějakém Garden centru.

  • ivana v | 12. 8. 2006 17:33

    dobrý den,prosím Vás,kde koupím ty bazalkové listy? děkuju za odpověď

  • Michaela x | 25. 7. 2006 13:44

    mate nekdo zkusenost, jak konzervovat pesto aby nezcernalo? Takova mnamka a vzdycky mi zcerna. To kupovane ne.

  • Kytkavkbeliku | 24. 7. 2006 12:37

    Ahoj všichni, BAZALKOVÉ PESTO je jedinečné a skvělé. Akorát jsem neměla strouhaný parmazán po ruce a tak to schytal feta sýr a je to super. :)

  • Halo | 18. 7. 2006 17:17

    Prosím Vas, zkuste opravdu Parmagiamo Reggiano. Dovezl jsem si jej ted z italie... Nivu prosim nee. Nebo nejaky jiny parmazan, i kdyz uz to pak neni parmazan. A taky bez rajcat, ty se do pesta taktez nedavaji...

  • Xym | 10. 7. 2006 07:40

    Vyborne pesto, s vyraznou aromou. Miesto parmezanu som pouzila nivu. Odporucam pouzit piniove oriesky, lepsie zvyraznia celkovu chut omacky.

  • Laja | 17. 9. 2004 19:21

    SKVELE, doporucujem pridat susene paradajky alebo rukolu!!! BTW, nedavat do mixera, ale do maziara (pre cesky hovoriacu vacsinu do hmozdire)...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Pesta Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Piniové oříšky Strouhaný parmazán Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Zapečené filé

Zapečené filé

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

116
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
34
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
29
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
27
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové filé - treska
Bazalkové filé - treska
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a mozzarellou
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a…
Bazalkové tiramisu
Bazalkové tiramisu
Bazalkové tofu
Bazalkové tofu
  • Recepty.cz
  • Bazalkové pesto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact