• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bazalkové filé - treska
Napište svůj komentář k receptu

Bazalkové filé - treska

autor: Golet
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bazalkové filé - treska
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks rybí file bez přidané vody, čtverce
    • bazalka
    • drcený kmín
    • mletá sladká paprika
    • sůl
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Čtverce filé rozmrazíme. Rozmražené propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili rybího "pachu". Po obou stranách osolíme.
2
Připravíme si koření - do misky nasypeme přiměřené množství sušené bazalky, drceného kmínu a sladké papriky (podle chuti). Do misky přilijeme malou trošku olivového oleje a prsty promícháme olej s kořením, abychom dostali správnou hustotu, kdy bude koření držet na mase.
3
Vzniklou "pastou" pomažeme filety z obou stran. Můžeme hned smažit, ale lepší je nechat nakořeněné filety pár hodin odležet na talířku v lednici, aby do sebe nasály chuť koření.
4
Smažíme na olivovém oleji, zpočátku na prudko, aby se ryba zatáhla a nezbavila se příliš vody. Jakmile se ryba po obou stranách zatáhne (zbělá), můžeme stáhnout žár a nechat prosmažit i uvnitř. Smažíme podle libosti do růžova nebo do hněda a poté servírujeme s libovolnou přílohou (např. s francouzskou bagetou, apod...)
5
TIP: Pokud se vám nepodaří trefit správný postup při smažení a filety budou uvnitř syrové, pomůže dát je na minutku do mikrovlnné trouby, která maso vevnitř upeče, ale na povrchu ho už více nespálí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • David | 27. 3. 2015 21:48

    Fajn zpestření mražené tresky, všem moc chutnala!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2013 17:29

    Já nevím, mně se na tom postupu nezdálo to smažení. Když už si naložím rybu do bylinek, určitě bych ji zapékala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Drcený kmín Mletá sladká paprika Olivový olej Rybí file Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Chodský koláč

Chodský koláč

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
17
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a mozzarellou
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a…
  • Recepty.cz
  • Bazalkové filé - treska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact