• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bazalkové filé - treska
Napište svůj komentář k receptu

Bazalkové filé - treska

autor: Golet
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bazalkové filé - treska
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks rybí file bez přidané vody, čtverce
    • bazalka
    • drcený kmín
    • mletá sladká paprika
    • sůl
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Čtverce filé rozmrazíme. Rozmražené propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili rybího "pachu". Po obou stranách osolíme.
2
Připravíme si koření - do misky nasypeme přiměřené množství sušené bazalky, drceného kmínu a sladké papriky (podle chuti). Do misky přilijeme malou trošku olivového oleje a prsty promícháme olej s kořením, abychom dostali správnou hustotu, kdy bude koření držet na mase.
3
Vzniklou "pastou" pomažeme filety z obou stran. Můžeme hned smažit, ale lepší je nechat nakořeněné filety pár hodin odležet na talířku v lednici, aby do sebe nasály chuť koření.
4
Smažíme na olivovém oleji, zpočátku na prudko, aby se ryba zatáhla a nezbavila se příliš vody. Jakmile se ryba po obou stranách zatáhne (zbělá), můžeme stáhnout žár a nechat prosmažit i uvnitř. Smažíme podle libosti do růžova nebo do hněda a poté servírujeme s libovolnou přílohou (např. s francouzskou bagetou, apod...)
5
TIP: Pokud se vám nepodaří trefit správný postup při smažení a filety budou uvnitř syrové, pomůže dát je na minutku do mikrovlnné trouby, která maso vevnitř upeče, ale na povrchu ho už více nespálí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • David | 27. 3. 2015 21:48

    Fajn zpestření mražené tresky, všem moc chutnala!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2013 17:29

    Já nevím, mně se na tom postupu nezdálo to smažení. Když už si naložím rybu do bylinek, určitě bych ji zapékala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Drcený kmín Mletá sladká paprika Olivový olej Rybí file Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

132
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
132
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
123
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
72
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
34
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a mozzarellou
Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a…
  • Recepty.cz
  • Bazalkové filé - treska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact