• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bazalková pasta / pesto
Napište svůj komentář k receptu

Bazalková pasta / pesto

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 27
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Základní ingredience
    • bazalka
    • sůl
    • olej
  • Dále dle chuti
    • česnek
    • sušená rajčata
    • pininová jádra
    • mandle
    • ořechy
    • pecorino nebo parmezán

Postup přípravy receptu

1
Čistou bazalku buď rozmixujeme s olejem na pyré nebo ji utřeme v hmoždíři nejlépe s troškou hrubozrnné soli, aby to šlo lépe a nebo si dáme práci a na prkénku s keramickým nožem lístky pokrájíme na velejemno.
2
Oleje budeme potřebovat celkem dost. Na zhruba pět až šest hrstí bazalky tak 100 mililitrů oleje, abychom vytvořili správnou krémovější strukturu pasty / pesta. Kdo nemá rád olivový olej, může použít klidně lukanu pro studenou kuchyni nebo se dá použít už olivový olej ochucený, například s chilli nebo jinými bylinkami.
3
Dále už dochucujeme dle vlastní chuti solí, pepřem, nasekanými sušenými rajčaty, rozetřeným česnekem, strouhaným sýrem...
4
Používáme na těstoviny, do salátů, dresingů, ke grilované zelenině či masu nebo sýrům...
5
Pokud pesto nespotřebujeme, upěchujeme ho ve skleničce, kterou můžeme pevně uzavřít, zakápneme olejem (uděláme malou hladinku), aby k bazalce nešel vzduch a uchováváme ho v temnu a chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání
Chuťovky Zdravě i chutně Přílohy Zavařování a nakládání Zálivky a omáčky Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Vegetariáni Vegani Bez lepku Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Mandle Olej Ořechy Pecorino Pininová jádra Sůl Sušená rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna na medu

Kachna na medu

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

67
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
32
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalkové filé - treska
Bazalkové filé - treska
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
  • Recepty.cz
  • Bazalková pasta / pesto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact