• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bavorský knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Bavorský knedlík

autor: Uživatel (#188944)
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorský knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory syrové
    • 4
      ks vařené brambory vařené
    • 350
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové a vařené brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, mouku, sůl a olej, řádně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Namočenýma rukama uděláme koule, dáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
2
Příloha k jakémukoliv masu a zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Neubauer | 7. 3. 2017 08:39

    Velice dobrý mohu jen doporučit dik autorovi

  • Eva Myslíková | 4. 1. 2017 10:41

    Opravdu perfektní k zelímu a masu díky za perfektní recept děkuji.

  • Pavel Salaš | 19. 12. 2016 20:04

    Uplna blbost asi jste se nikdy nestravoval v Alpách tam by jste na ně určitě narazil

  • Dáša Lehká | 19. 12. 2016 20:01

    Tento knedlík je perfektní může se stát že nekvalitní brambor myslím tím škrobák varnost 3 může kvalitu zhoršit ti co ho mají tzžší tak nepoužívají hrubou mouku jinak dávám za 1 a velkou pochvalu autorovi a k tomu jestli je Bavorský nebo ne to je bezpředmětný

  • U Raka | 29. 3. 2015 09:45

    Moji milí, nechci Vám kazit iluze, ale tohle opravdu není recept na Bavorské knedlíky - toto je bramborový nok. Netuším, kde a kdy se vzal název Bavorský knedlík, ale většinou to bývá kopie knedlíku Karlovarského. To, že se jedná o něco, co v kuchařských knihách nenajdete, vysvětluje i velký počet naprosto rozdílných receptů na netu.

  • Zuzka | 13. 6. 2013 18:37

    Mohu se zeptat, na kolik porcí je tento recept?

  • Ookami | 28. 12. 2012 16:03

    mě moc nechutnali, ale ostatní so pošmákli. Neměla jsem hrubou mouku a tak jsem zkusila krupici s hladkou. Knedlík by na povrchu mazlavý. Příště tam dám méňě syrových brambor a myslím, že budou chutnat i mě.

  • katasvagy | 22. 5. 2012 15:30

    Dělala jsem šišky a knedle byli výborný, tvar úžasnej, nelepili a výtečně chutnali, přidala jsem ještě pažitku a mlask :-) <3

  • msiras | 15. 2. 2012 15:20

    recept super na rychlovku parada

  • Sherise
    Sherise | 3. 12. 2010 22:07

    Dekuji moc za tento recept, jiz delsi dobu se mi knedliky jako tyto nepodarily! Delala jsem je k vepro-zelu a ja i pritel jsme meli pekne boule za usima! Poradny, dobry a snadny recept pro neprilis zkusene kucharinky je nesnadne najit, takze jeste jednou posilam velke diky z daleke Anglie a samozrejme znamkuji za1***! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 11. 2010 16:38

    Nedělal jsem koule,ale klasickou šišku.Vařil jsem cca 23minut.Použil jsem je jako přílohu k vrabcům na pivu.Jsou tužší než klasické bramborové,ale i tak moc dobré.

  • feri | 23. 10. 2010 19:44

    výborné

  • mustang1 mustang1 | 22. 12. 2009 23:03

    Jedl jsem v Osserhotelu bavorské knedlíky k omáčce z divočiny. Nebyly špatný,akorád druhý den byly značně tuhý.

  • Jana Remková | 15. 11. 2008 12:46

    Takže, moc dobrý knedlík pro milovníky nepéřových variací, což my s manželem jsme.Děkuji za recept, známkovala již jsem, při prvním schlédnutí, jednička tady právem patří!

  • Olga Zehnalová | 12. 11. 2008 18:50

    Knedlíky som urobila a všetci sme boli s nimi veľmi spokojní, hlavne manželovi chutili.Robila som presne podľa receptu, nič sa nerozvarilo, výborný recept.K pečenému mäsu a kapuste- super príloha.Budem ich robiť častejšie.

  • ladislava staffenová | 7. 11. 2008 14:29

    Zuzko, to sice máte pravdu, ale tady jde o tento recept a tento obsah a poměr surovin. V tom původním je to trochu jinak, ale každému podle chuti. Vím,že prababička tchýně tam mouku nedávala, jen ztvrdlé pečivo, ale pak její dcera atd. už jen tu mouku a s tím se v B avorsku už setkáte.:-)) Prostě pokrok

  • ladislava staffenová | 7. 11. 2008 14:25

    Zuzko,to sice ano, ale tady jde o tento recept, v tom bez mouky je jiný obsah surovin jejich poměr:-)))

  • Zuzana Polzin | 7. 11. 2008 11:44

    Ono je to tak, ze se spravne bavorske bramborove knedliky delaji bez mouky. V Nemecku hruba mouka vubec neexistuje. Ale pokud tady delam recepty, do kterych potrebuji hrubou mouku ( tedy recepty ceske kuchyne :o)), delam to tak, jak navrhuje pani Gabina: hladkou mouku s krupici pul na pul.

  • Gábina H | 7. 11. 2008 08:44

    Ještě mě napadlo, že byste mohla smíchat hladkou mouku s krupicí.

  • Petule B. | 6. 11. 2008 12:05

    Já zatím používala jen obyčejnou bílou - a tudíž hladkou, jinou jsem tu neobjevila, ale máte pravdu, že bych se mohla poohlédnout po nějaké celozrnné, tu by tu snad mít mohli. To mě nenapadlo... děkuju moc za radu.

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 11:57

    Petule, já bych fakt hladkou nedávala - rozpatlá se to, neseženeš aspoň nějakou celozrnnou, nebo třeba zkus smíchat žitnou s tou hladkou - takhle spíš je otázka, k jaké mouce se tedy dostaneš, tím jsem měla začít. Takže k jaké?

  • Petule B. | 6. 11. 2008 10:06

    Myslíte, že by tyhle lákavé knedlouše unesly mouku hladkou? Tady v zahraničí jinou neseženu :o( a máme na ně tááákovou chuť!

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 22:32

    Jééé, to vypadá skvěle!!! Mám někde něco podobného, ale nejdou tam ty vařené brambory, jen syrové a jmenuje se to "Chlupaté knedlíky speciál" No vyzkouším!!

  • Olga Zehnalová | 4. 11. 2008 17:10

    Ďakujem Laďko, určite skúsim čo najskôr. Tých 10cm je už asi priveľa, nie že budem mať na tanieri futbalovú loptu.

  • Di - | 4. 11. 2008 17:06

    Oni ti Bavoři opravdu dělají koule jako z děla, takže Vám pak na talíři trůní jen jeden jediný knedlík a sotva ho sníte. já se poslední dobou v kulatých knedlících různého druhu přímo vyžívám, takže určitě vyzkouším.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 16:19

    Jo, teď mi k tomu manžel podotkl, že jeho babička dělala aspoň 10 cm, ale to už se mi zdá moc :-)))

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 16:18

    Olgo, já je dělám do hrsti - tak cca 5 cm průměr

  • Olga Zehnalová | 4. 11. 2008 15:48

    Ako asi veľké sa majú robiť tie gule? Niekedy ich urobím, nech máme niečo iné ako klasické kysnuté knedle.

  • iva stockingerova | 4. 11. 2008 15:23

    Jsou skvělé-ty koule,i když se to jmenuje bavorský knedlík. Zaslouží si 1*.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 14:53

    Oblíbená příloha manželovy rodiny!! a fakt koule - ne kuličky !!!:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Rohlík Rostlinný olej Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Arabské kuře

Arabské kuře

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Steak Diane

Steak Diane

Nutella roláda

Nutella roláda

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Kaštanový krém
Kaštanový krém
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
14
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové filé - treska
Bazalkové filé - treska
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
  • Recepty.cz
  • Bavorský knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact