• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bavorský knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Bavorský knedlík

autor: Uživatel (#188944)
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorský knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory syrové
    • 4
      ks vařené brambory vařené
    • 350
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové a vařené brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, mouku, sůl a olej, řádně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Namočenýma rukama uděláme koule, dáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
2
Příloha k jakémukoliv masu a zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Neubauer | 7. 3. 2017 08:39

    Velice dobrý mohu jen doporučit dik autorovi

  • Eva Myslíková | 4. 1. 2017 10:41

    Opravdu perfektní k zelímu a masu díky za perfektní recept děkuji.

  • Pavel Salaš | 19. 12. 2016 20:04

    Uplna blbost asi jste se nikdy nestravoval v Alpách tam by jste na ně určitě narazil

  • Dáša Lehká | 19. 12. 2016 20:01

    Tento knedlík je perfektní může se stát že nekvalitní brambor myslím tím škrobák varnost 3 může kvalitu zhoršit ti co ho mají tzžší tak nepoužívají hrubou mouku jinak dávám za 1 a velkou pochvalu autorovi a k tomu jestli je Bavorský nebo ne to je bezpředmětný

  • U Raka | 29. 3. 2015 09:45

    Moji milí, nechci Vám kazit iluze, ale tohle opravdu není recept na Bavorské knedlíky - toto je bramborový nok. Netuším, kde a kdy se vzal název Bavorský knedlík, ale většinou to bývá kopie knedlíku Karlovarského. To, že se jedná o něco, co v kuchařských knihách nenajdete, vysvětluje i velký počet naprosto rozdílných receptů na netu.

  • Zuzka | 13. 6. 2013 18:37

    Mohu se zeptat, na kolik porcí je tento recept?

  • Ookami | 28. 12. 2012 16:03

    mě moc nechutnali, ale ostatní so pošmákli. Neměla jsem hrubou mouku a tak jsem zkusila krupici s hladkou. Knedlík by na povrchu mazlavý. Příště tam dám méňě syrových brambor a myslím, že budou chutnat i mě.

  • katasvagy | 22. 5. 2012 15:30

    Dělala jsem šišky a knedle byli výborný, tvar úžasnej, nelepili a výtečně chutnali, přidala jsem ještě pažitku a mlask :-) <3

  • msiras | 15. 2. 2012 15:20

    recept super na rychlovku parada

  • Sherise
    Sherise | 3. 12. 2010 22:07

    Dekuji moc za tento recept, jiz delsi dobu se mi knedliky jako tyto nepodarily! Delala jsem je k vepro-zelu a ja i pritel jsme meli pekne boule za usima! Poradny, dobry a snadny recept pro neprilis zkusene kucharinky je nesnadne najit, takze jeste jednou posilam velke diky z daleke Anglie a samozrejme znamkuji za1***! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 11. 2010 16:38

    Nedělal jsem koule,ale klasickou šišku.Vařil jsem cca 23minut.Použil jsem je jako přílohu k vrabcům na pivu.Jsou tužší než klasické bramborové,ale i tak moc dobré.

  • feri | 23. 10. 2010 19:44

    výborné

  • mustang1 mustang1 | 22. 12. 2009 23:03

    Jedl jsem v Osserhotelu bavorské knedlíky k omáčce z divočiny. Nebyly špatný,akorád druhý den byly značně tuhý.

  • Jana Remková | 15. 11. 2008 12:46

    Takže, moc dobrý knedlík pro milovníky nepéřových variací, což my s manželem jsme.Děkuji za recept, známkovala již jsem, při prvním schlédnutí, jednička tady právem patří!

  • Olga Zehnalová | 12. 11. 2008 18:50

    Knedlíky som urobila a všetci sme boli s nimi veľmi spokojní, hlavne manželovi chutili.Robila som presne podľa receptu, nič sa nerozvarilo, výborný recept.K pečenému mäsu a kapuste- super príloha.Budem ich robiť častejšie.

  • ladislava staffenová | 7. 11. 2008 14:29

    Zuzko, to sice máte pravdu, ale tady jde o tento recept a tento obsah a poměr surovin. V tom původním je to trochu jinak, ale každému podle chuti. Vím,že prababička tchýně tam mouku nedávala, jen ztvrdlé pečivo, ale pak její dcera atd. už jen tu mouku a s tím se v B avorsku už setkáte.:-)) Prostě pokrok

  • ladislava staffenová | 7. 11. 2008 14:25

    Zuzko,to sice ano, ale tady jde o tento recept, v tom bez mouky je jiný obsah surovin jejich poměr:-)))

  • Zuzana Polzin | 7. 11. 2008 11:44

    Ono je to tak, ze se spravne bavorske bramborove knedliky delaji bez mouky. V Nemecku hruba mouka vubec neexistuje. Ale pokud tady delam recepty, do kterych potrebuji hrubou mouku ( tedy recepty ceske kuchyne :o)), delam to tak, jak navrhuje pani Gabina: hladkou mouku s krupici pul na pul.

  • Gábina H | 7. 11. 2008 08:44

    Ještě mě napadlo, že byste mohla smíchat hladkou mouku s krupicí.

  • Petule B. | 6. 11. 2008 12:05

    Já zatím používala jen obyčejnou bílou - a tudíž hladkou, jinou jsem tu neobjevila, ale máte pravdu, že bych se mohla poohlédnout po nějaké celozrnné, tu by tu snad mít mohli. To mě nenapadlo... děkuju moc za radu.

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 11:57

    Petule, já bych fakt hladkou nedávala - rozpatlá se to, neseženeš aspoň nějakou celozrnnou, nebo třeba zkus smíchat žitnou s tou hladkou - takhle spíš je otázka, k jaké mouce se tedy dostaneš, tím jsem měla začít. Takže k jaké?

  • Petule B. | 6. 11. 2008 10:06

    Myslíte, že by tyhle lákavé knedlouše unesly mouku hladkou? Tady v zahraničí jinou neseženu :o( a máme na ně tááákovou chuť!

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 22:32

    Jééé, to vypadá skvěle!!! Mám někde něco podobného, ale nejdou tam ty vařené brambory, jen syrové a jmenuje se to "Chlupaté knedlíky speciál" No vyzkouším!!

  • Olga Zehnalová | 4. 11. 2008 17:10

    Ďakujem Laďko, určite skúsim čo najskôr. Tých 10cm je už asi priveľa, nie že budem mať na tanieri futbalovú loptu.

  • Di - | 4. 11. 2008 17:06

    Oni ti Bavoři opravdu dělají koule jako z děla, takže Vám pak na talíři trůní jen jeden jediný knedlík a sotva ho sníte. já se poslední dobou v kulatých knedlících různého druhu přímo vyžívám, takže určitě vyzkouším.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 16:19

    Jo, teď mi k tomu manžel podotkl, že jeho babička dělala aspoň 10 cm, ale to už se mi zdá moc :-)))

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 16:18

    Olgo, já je dělám do hrsti - tak cca 5 cm průměr

  • Olga Zehnalová | 4. 11. 2008 15:48

    Ako asi veľké sa majú robiť tie gule? Niekedy ich urobím, nech máme niečo iné ako klasické kysnuté knedle.

  • iva stockingerova | 4. 11. 2008 15:23

    Jsou skvělé-ty koule,i když se to jmenuje bavorský knedlík. Zaslouží si 1*.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 14:53

    Oblíbená příloha manželovy rodiny!! a fakt koule - ne kuličky !!!:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Rohlík Rostlinný olej Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

37
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
32
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z…
29
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
27
Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
23
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Topmodelka Heidi Klumová provokuje v Cannes: Erotika na balkoně!

Topmodelka Heidi Klumová provokuje v Cannes: Erotika na balkoně!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové filé - treska
Bazalkové filé - treska
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
  • Recepty.cz
  • Bavorský knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact