Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Neubauer
|7. 3. 2017 08:39
Velice dobrý mohu jen doporučit dik autorovi
Eva Myslíková
|4. 1. 2017 10:41
Opravdu perfektní k zelímu a masu díky za perfektní recept děkuji.
Pavel Salaš
|19. 12. 2016 20:04
Uplna blbost asi jste se nikdy nestravoval v Alpách tam by jste na ně určitě narazil
Dáša Lehká
|19. 12. 2016 20:01
Tento knedlík je perfektní může se stát že nekvalitní brambor myslím tím škrobák varnost 3 může kvalitu zhoršit ti co ho mají tzžší tak nepoužívají hrubou mouku jinak dávám za 1 a velkou pochvalu autorovi a k tomu jestli je Bavorský nebo ne to je bezpředmětný
U Raka
|29. 3. 2015 09:45
Moji milí, nechci Vám kazit iluze, ale tohle opravdu není recept na Bavorské knedlíky - toto je bramborový nok. Netuším, kde a kdy se vzal název Bavorský knedlík, ale většinou to bývá kopie knedlíku Karlovarského. To, že se jedná o něco, co v kuchařských knihách nenajdete, vysvětluje i velký počet naprosto rozdílných receptů na netu.
mě moc nechutnali, ale ostatní so pošmákli. Neměla jsem hrubou mouku a tak jsem zkusila krupici s hladkou. Knedlík by na povrchu mazlavý. Příště tam dám méňě syrových brambor a myslím, že budou chutnat i mě.
Dekuji moc za tento recept, jiz delsi dobu se mi knedliky jako tyto nepodarily! Delala jsem je k vepro-zelu a ja i pritel jsme meli pekne boule za usima! Poradny, dobry a snadny recept pro neprilis zkusene kucharinky je nesnadne najit, takze jeste jednou posilam velke diky z daleke Anglie a samozrejme znamkuji za1***! :-)
Nedělal jsem koule,ale klasickou šišku.Vařil jsem cca 23minut.Použil jsem je jako přílohu k vrabcům na pivu.Jsou tužší než klasické bramborové,ale i tak moc dobré.
feri
|23. 10. 2010 19:44
výborné
mustang1 mustang1
|22. 12. 2009 23:03
Jedl jsem v Osserhotelu bavorské knedlíky k omáčce z divočiny. Nebyly špatný,akorád druhý den byly značně tuhý.
Jana Remková
|15. 11. 2008 12:46
Takže, moc dobrý knedlík pro milovníky nepéřových variací, což my s manželem jsme.Děkuji za recept, známkovala již jsem, při prvním schlédnutí, jednička tady právem patří!
Olga Zehnalová
|12. 11. 2008 18:50
Knedlíky som urobila a všetci sme boli s nimi veľmi spokojní, hlavne manželovi chutili.Robila som presne podľa receptu, nič sa nerozvarilo, výborný recept.K pečenému mäsu a kapuste- super príloha.Budem ich robiť častejšie.
ladislava staffenová
|7. 11. 2008 14:29
Zuzko, to sice máte pravdu, ale tady jde o tento recept a tento obsah a poměr surovin. V tom původním je to trochu jinak, ale každému podle chuti. Vím,že prababička tchýně tam mouku nedávala, jen ztvrdlé pečivo, ale pak její dcera atd. už jen tu mouku a s tím se v B avorsku už setkáte.:-)) Prostě pokrok
ladislava staffenová
|7. 11. 2008 14:25
Zuzko,to sice ano, ale tady jde o tento recept, v tom bez mouky je jiný obsah surovin jejich poměr:-)))
Zuzana Polzin
|7. 11. 2008 11:44
Ono je to tak, ze se spravne bavorske bramborove knedliky delaji bez mouky. V Nemecku hruba mouka vubec neexistuje. Ale pokud tady delam recepty, do kterych potrebuji hrubou mouku ( tedy recepty ceske kuchyne :o)), delam to tak, jak navrhuje pani Gabina: hladkou mouku s krupici pul na pul.
Gábina H
|7. 11. 2008 08:44
Ještě mě napadlo, že byste mohla smíchat hladkou mouku s krupicí.
Petule B.
|6. 11. 2008 12:05
Já zatím používala jen obyčejnou bílou - a tudíž hladkou, jinou jsem tu neobjevila, ale máte pravdu, že bych se mohla poohlédnout po nějaké celozrnné, tu by tu snad mít mohli. To mě nenapadlo... děkuju moc za radu.
ladislava staffenová
|6. 11. 2008 11:57
Petule, já bych fakt hladkou nedávala - rozpatlá se to, neseženeš aspoň nějakou celozrnnou, nebo třeba zkus smíchat žitnou s tou hladkou - takhle spíš je otázka, k jaké mouce se tedy dostaneš, tím jsem měla začít. Takže k jaké?
Petule B.
|6. 11. 2008 10:06
Myslíte, že by tyhle lákavé knedlouše unesly mouku hladkou? Tady v zahraničí jinou neseženu :o( a máme na ně tááákovou chuť!
Jana Remková
|5. 11. 2008 22:32
Jééé, to vypadá skvěle!!! Mám někde něco podobného, ale nejdou tam ty vařené brambory, jen syrové a jmenuje se to "Chlupaté knedlíky speciál" No vyzkouším!!
Olga Zehnalová
|4. 11. 2008 17:10
Ďakujem Laďko, určite skúsim čo najskôr. Tých 10cm je už asi priveľa, nie že budem mať na tanieri futbalovú loptu.
Di -
|4. 11. 2008 17:06
Oni ti Bavoři opravdu dělají koule jako z děla, takže Vám pak na talíři trůní jen jeden jediný knedlík a sotva ho sníte. já se poslední dobou v kulatých knedlících různého druhu přímo vyžívám, takže určitě vyzkouším.
ladislava staffenová
|4. 11. 2008 16:19
Jo, teď mi k tomu manžel podotkl, že jeho babička dělala aspoň 10 cm, ale to už se mi zdá moc :-)))
ladislava staffenová
|4. 11. 2008 16:18
Olgo, já je dělám do hrsti - tak cca 5 cm průměr
Olga Zehnalová
|4. 11. 2008 15:48
Ako asi veľké sa majú robiť tie gule? Niekedy ich urobím, nech máme niečo iné ako klasické kysnuté knedle.
iva stockingerova
|4. 11. 2008 15:23
Jsou skvělé-ty koule,i když se to jmenuje bavorský knedlík. Zaslouží si 1*.
ladislava staffenová
|4. 11. 2008 14:53
Oblíbená příloha manželovy rodiny!! a fakt koule - ne kuličky !!!:-)))