• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bavorský knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Bavorský knedlík

autor: Uživatel (#188944)
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorský knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory syrové
    • 4
      ks vařené brambory vařené
    • 350
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové a vařené brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, mouku, sůl a olej, řádně promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Namočenýma rukama uděláme koule, dáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
2
Příloha k jakémukoliv masu a zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Neubauer | 7. 3. 2017 08:39

    Velice dobrý mohu jen doporučit dik autorovi

  • Eva Myslíková | 4. 1. 2017 10:41

    Opravdu perfektní k zelímu a masu díky za perfektní recept děkuji.

  • Pavel Salaš | 19. 12. 2016 20:04

    Uplna blbost asi jste se nikdy nestravoval v Alpách tam by jste na ně určitě narazil

  • Dáša Lehká | 19. 12. 2016 20:01

    Tento knedlík je perfektní může se stát že nekvalitní brambor myslím tím škrobák varnost 3 může kvalitu zhoršit ti co ho mají tzžší tak nepoužívají hrubou mouku jinak dávám za 1 a velkou pochvalu autorovi a k tomu jestli je Bavorský nebo ne to je bezpředmětný

  • U Raka | 29. 3. 2015 09:45

    Moji milí, nechci Vám kazit iluze, ale tohle opravdu není recept na Bavorské knedlíky - toto je bramborový nok. Netuším, kde a kdy se vzal název Bavorský knedlík, ale většinou to bývá kopie knedlíku Karlovarského. To, že se jedná o něco, co v kuchařských knihách nenajdete, vysvětluje i velký počet naprosto rozdílných receptů na netu.

  • Zuzka | 13. 6. 2013 18:37

    Mohu se zeptat, na kolik porcí je tento recept?

  • Ookami | 28. 12. 2012 16:03

    mě moc nechutnali, ale ostatní so pošmákli. Neměla jsem hrubou mouku a tak jsem zkusila krupici s hladkou. Knedlík by na povrchu mazlavý. Příště tam dám méňě syrových brambor a myslím, že budou chutnat i mě.

  • katasvagy | 22. 5. 2012 15:30

    Dělala jsem šišky a knedle byli výborný, tvar úžasnej, nelepili a výtečně chutnali, přidala jsem ještě pažitku a mlask :-) <3

  • msiras | 15. 2. 2012 15:20

    recept super na rychlovku parada

  • Sherise
    Sherise | 3. 12. 2010 22:07

    Dekuji moc za tento recept, jiz delsi dobu se mi knedliky jako tyto nepodarily! Delala jsem je k vepro-zelu a ja i pritel jsme meli pekne boule za usima! Poradny, dobry a snadny recept pro neprilis zkusene kucharinky je nesnadne najit, takze jeste jednou posilam velke diky z daleke Anglie a samozrejme znamkuji za1***! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 11. 2010 16:38

    Nedělal jsem koule,ale klasickou šišku.Vařil jsem cca 23minut.Použil jsem je jako přílohu k vrabcům na pivu.Jsou tužší než klasické bramborové,ale i tak moc dobré.

  • feri | 23. 10. 2010 19:44

    výborné

  • mustang1 mustang1 | 22. 12. 2009 23:03

    Jedl jsem v Osserhotelu bavorské knedlíky k omáčce z divočiny. Nebyly špatný,akorád druhý den byly značně tuhý.

  • Jana Remková | 15. 11. 2008 12:46

    Takže, moc dobrý knedlík pro milovníky nepéřových variací, což my s manželem jsme.Děkuji za recept, známkovala již jsem, při prvním schlédnutí, jednička tady právem patří!

  • Olga Zehnalová | 12. 11. 2008 18:50

    Knedlíky som urobila a všetci sme boli s nimi veľmi spokojní, hlavne manželovi chutili.Robila som presne podľa receptu, nič sa nerozvarilo, výborný recept.K pečenému mäsu a kapuste- super príloha.Budem ich robiť častejšie.

  • ladislava staffenová | 7. 11. 2008 14:29

    Zuzko, to sice máte pravdu, ale tady jde o tento recept a tento obsah a poměr surovin. V tom původním je to trochu jinak, ale každému podle chuti. Vím,že prababička tchýně tam mouku nedávala, jen ztvrdlé pečivo, ale pak její dcera atd. už jen tu mouku a s tím se v B avorsku už setkáte.:-)) Prostě pokrok

  • ladislava staffenová | 7. 11. 2008 14:25

    Zuzko,to sice ano, ale tady jde o tento recept, v tom bez mouky je jiný obsah surovin jejich poměr:-)))

  • Zuzana Polzin | 7. 11. 2008 11:44

    Ono je to tak, ze se spravne bavorske bramborove knedliky delaji bez mouky. V Nemecku hruba mouka vubec neexistuje. Ale pokud tady delam recepty, do kterych potrebuji hrubou mouku ( tedy recepty ceske kuchyne :o)), delam to tak, jak navrhuje pani Gabina: hladkou mouku s krupici pul na pul.

  • Gábina H | 7. 11. 2008 08:44

    Ještě mě napadlo, že byste mohla smíchat hladkou mouku s krupicí.

  • Petule B. | 6. 11. 2008 12:05

    Já zatím používala jen obyčejnou bílou - a tudíž hladkou, jinou jsem tu neobjevila, ale máte pravdu, že bych se mohla poohlédnout po nějaké celozrnné, tu by tu snad mít mohli. To mě nenapadlo... děkuju moc za radu.

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 11:57

    Petule, já bych fakt hladkou nedávala - rozpatlá se to, neseženeš aspoň nějakou celozrnnou, nebo třeba zkus smíchat žitnou s tou hladkou - takhle spíš je otázka, k jaké mouce se tedy dostaneš, tím jsem měla začít. Takže k jaké?

  • Petule B. | 6. 11. 2008 10:06

    Myslíte, že by tyhle lákavé knedlouše unesly mouku hladkou? Tady v zahraničí jinou neseženu :o( a máme na ně tááákovou chuť!

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 22:32

    Jééé, to vypadá skvěle!!! Mám někde něco podobného, ale nejdou tam ty vařené brambory, jen syrové a jmenuje se to "Chlupaté knedlíky speciál" No vyzkouším!!

  • Olga Zehnalová | 4. 11. 2008 17:10

    Ďakujem Laďko, určite skúsim čo najskôr. Tých 10cm je už asi priveľa, nie že budem mať na tanieri futbalovú loptu.

  • Di - | 4. 11. 2008 17:06

    Oni ti Bavoři opravdu dělají koule jako z děla, takže Vám pak na talíři trůní jen jeden jediný knedlík a sotva ho sníte. já se poslední dobou v kulatých knedlících různého druhu přímo vyžívám, takže určitě vyzkouším.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 16:19

    Jo, teď mi k tomu manžel podotkl, že jeho babička dělala aspoň 10 cm, ale to už se mi zdá moc :-)))

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 16:18

    Olgo, já je dělám do hrsti - tak cca 5 cm průměr

  • Olga Zehnalová | 4. 11. 2008 15:48

    Ako asi veľké sa majú robiť tie gule? Niekedy ich urobím, nech máme niečo iné ako klasické kysnuté knedle.

  • iva stockingerova | 4. 11. 2008 15:23

    Jsou skvělé-ty koule,i když se to jmenuje bavorský knedlík. Zaslouží si 1*.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 14:53

    Oblíbená příloha manželovy rodiny!! a fakt koule - ne kuličky !!!:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Rohlík Rostlinný olej Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

358
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
174
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
144
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
137
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
126
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz Deník Aha! 4.7.2025

Deník Aha! 4.7.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové filé - treska
Bazalkové filé - treska
Bazalkové kuře s ořechy
Bazalkové kuře s ořechy
  • Recepty.cz
  • Bavorský knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact