• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské vdolky z domácí pekárny

autor: kalicha
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 41
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g mléko
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 65
      g cukr
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 0,75
      lžička sušené droždí
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomoučněnou pracovní plochu a necháme znova nakynout. Do nakynutých uděláme vařečkou jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládku nebo povidlíčko, sypeme tvarohem, můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
2
Poznámka: toto těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí. Tak ať vám chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ebigejl | 22. 10. 2016 18:06

    Výborné :) Moc jsme si pochutnali :)

  • katuwu
    katuwu | 21. 11. 2013 12:40

    Bavorské vdolky zbožňuju už od malička a tenhle recept je moooc ;-) dobrý...

  • Květa | 21. 10. 2013 19:41

    Recept jsem vyzkoušela dnes a výsledek byl výborný! Moc děkuji! ;-)

  • lennnninka | 15. 8. 2013 08:42

    Recept skvělý, já dávám jen ještě hltánek (malý panák) čerstvého rumu:)). Je pravda, že s pekárnou musíte začít o nějakou dobu dřív, ale já ti dělám tak, že zapnu pekárnu a vyběhnu pro ovoce na zahradu nebo na trh. Než dorazím s ovocem, těsto na buchtu nebo na knedlíky je hotové. :-[

  • Stefinka.S | 25. 2. 2013 11:30

    Já dávám normálně dvě deci a vždy jsou výborné. A vdolečky vykrajuju jednou větší sklenicí a mám z toho tak plus minus dvacet kousků tak odhadem od oka :-)

  • Petula | 18. 11. 2012 16:33

    Holky, prosím vás - 200 gramů mléka?? nebo dvě deci :-))) já si to neumím převádět :-)) Kolik z tohoto těsta máte cca kousku??? Díky, jdu to zkusíííít :-)

  • kalicha | 6. 11. 2012 09:56

    Ano, dříve jsem zadělávala "klasicky ručně" z 20g droždí. Děkuji rovněž za pochvalné komentáře, jsem ráda, že jste si recept oblíbili.

  • Jitka22 | 27. 9. 2012 12:55

    fantastické, moc děkuji za recept a všem doporučuji!!! jen mi to z té pekárny trvá dost dlouho, dá se tento recept udělat i "ručně"?

  • ivana | 17. 8. 2012 09:06

    Vynikající ,jednoduché a dobré :-) :-)

  • Saj.mon
    Saj.mon | 25. 6. 2012 18:01

    vyzkoušela jsem a moc chutnali ;-)

  • Jana | 8. 6. 2012 07:42

    Skvělé,jednička s hvězdičkou!!!!!!!!!!!!!!! :-)

  • Agnes | 21. 4. 2012 13:51

    Vyboré vdolečky <3 .Jen se po nich zaprášilo.

  • lumara | 11. 3. 2012 13:17

    Výborný recept,dávám 1.:))))))

  • marianek9999 | 6. 3. 2012 20:16

    prostě výborný :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • BlankaKutalkova | 24. 2. 2012 09:09

    Vynikající ;-) Moc jsme si na nich pochutnali.

  • SisiZ | 17. 1. 2012 11:41

    Těsto bylo tužší,ale výsledek moc dobrý.Dávám 1 ;-)

  • Michaela H.
    Michaela H. | 13. 10. 2011 19:03

    Výborné, zmizely okamžitě. Dávám 1 a foto, i když ne zrovna kvalitním foťákem :-)

  • MartikK
    MartikK | 13. 3. 2011 22:29

    Moc dobré, zaděláváno ručně. Vdolečky byly krásně nadýchané.

  • Hanka | 15. 1. 2011 14:23

    Dobrota... :-) Víc k tomu dodat nelze... :-)

  • Dana P. | 26. 9. 2010 19:40

    Výborný recept. Vdolečky byly nadýchané, jemné.

  • Lenka Hrdinová | 6. 12. 2009 11:35

    Výborné!!! :-)

  • Katka Hrušková | 22. 11. 2009 11:21

    Vdolečky byly báječné. Brzy je musím udělat znovu.

  • Monika Novotná | 16. 9. 2009 09:19

    Skvělý recept, všem doporučuji. Vdolky byly výborné, včera jsem je zkusila a dnes musím udělat znovu - pro velký úspěch.

  • Jana Kubáčková | 12. 3. 2009 09:35

    Včera jsem dělala vdolky a byly výborné. Těsto se mi zdálo dost tuhé, ani moc nevykynulo, ale výsledné vdolky vynikající. Nadýchané, nemastné. Dávám 1.

  • Hana Belšánová | 11. 3. 2009 23:58

    Zkouším recepty v pekárně ,tak jsem objevila recept na vdolky.Stojí za vyzkoušení,byly výborné.Děkuji za recept,dávám1***

  • pandora krehar | 20. 11. 2008 22:26

    Tak uz jen proto,ze se tam dava marmeladka a nebo povidlicko,proste nemuzu odolat:))S takovou laskou je to napsane,tak to proste musi byt dobre.

  • petra kubrychtova | 25. 8. 2008 20:37

    tyto vdolečky jsou úžasné deěkuji za receptík dávám 1

  • Jarka O. | 16. 6. 2008 07:25

    Jeje, koukám, že tu mám jmenovkyni :-))))))

  • Jarka O. | 15. 6. 2008 21:59

    Tak vážení, tohle byla opravdová bomba, dlouho jsem sháněla recept na vdolky, které tolik miluji a musím říct, že tenhle je nej. Akorát fotku pošlu až příště, protože zmizely tak rychle, že jsem to ani nestihla zdokumentovat. Díky autorce Lištičce za výborný recept. Zadělávala jsme klasicky z 20 g droždí, a povedlo se na 1*** a také tak hodnotím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Domácí pekárna Snídaně Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

48
Rozhuda s tvarůžky - tvarůžková pomazánka
Rozhuda s tvarůžky -…
43
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…
39
Havajská řepa
Havajská řepa
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
Bazalkové filé - treska
Bazalkové filé - treska
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact