• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 47
doba přípravy: 125 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bavorské vdolky plněné povidly a tvarohem jsou nestárnoucí klasika. Obvykle se smaží o masopustní neděli, ale udělejte si je kdykoliv během roku. Ta chuť stojí za to!

Suroviny

20 porce
    • 21
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučení
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • olej na smažení
    • 150
      g tvaroh
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • švestková povidla
    • tvrdý tvaroh nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut.

RADA: Merhované koláče s tvarohem a mákem

2
Do mísy robotu dejte změklé máslo, zbylý cukr a ušlehejte světlou pěnu. Vyměňte šlehací metlu za hnětací hák, přidejte vejce, žloutek, tuzemák, citronovou kůru a kvásek. Začněte suroviny pomalu míchat a postupně přidávejte mouku a zbylé mléko. Lehce zvyšte výkon a asi 10 minut zpracovávejte těsto, které by mělo mít hladkou a vláčnou konzistenci. Těsto přendejte do čisté mísy lehce vytřené olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut.

RADA: Kvalita mouky

3
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozválejte na plát silný asi 1 cm. Sklenkou vykrajujte kolečka o průměru 6-8 cm. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě asi 20 minut kynout.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

4
V kastrolu rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje. Do každého vdolku udělejte palcem důlek a postupně vdolky vhazujte do rozpáleného oleje důlkem dolů. Jakmile vdolkům zezlátnou okraje, obraťte je. Smažte je postupně v několika dávkách, z každé strany 1-2 minuty a odkládejte na papírovou utěrku.

RADA: Jak na domácí chléb

5
Tvaroh umíchejte s cukrem. Do prohlubní vdolků dejte po lžičce povidel, přidejte kopeček tvarohu a zasypte nastrouhaným tvrdým tvarohem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové vdolky se skořicí

Bramborové vdolky se skořicí

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Švestková povidla tuzemák Tvaroh Tvrdý tvaroh Vejce Žloutek

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

52
Máslové řízky
Máslové řízky
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
25
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Bavorské buchtičky
Bavorské buchtičky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact