• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 43
doba přípravy: 125 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bavorské vdolky plněné povidly a tvarohem jsou nestárnoucí klasika. Obvykle se smaží o masopustní neděli, ale udělejte si je kdykoliv během roku. Ta chuť stojí za to!

Suroviny

20 porce
    • 21
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučení
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • olej na smažení
    • 150
      g tvaroh
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • švestková povidla
    • tvrdý tvaroh nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut.

RADA: Merhované koláče s tvarohem a mákem

2
Do mísy robotu dejte změklé máslo, zbylý cukr a ušlehejte světlou pěnu. Vyměňte šlehací metlu za hnětací hák, přidejte vejce, žloutek, tuzemák, citronovou kůru a kvásek. Začněte suroviny pomalu míchat a postupně přidávejte mouku a zbylé mléko. Lehce zvyšte výkon a asi 10 minut zpracovávejte těsto, které by mělo mít hladkou a vláčnou konzistenci. Těsto přendejte do čisté mísy lehce vytřené olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut.

RADA: Kvalita mouky

3
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozválejte na plát silný asi 1 cm. Sklenkou vykrajujte kolečka o průměru 6-8 cm. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě asi 20 minut kynout.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

4
V kastrolu rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje. Do každého vdolku udělejte palcem důlek a postupně vdolky vhazujte do rozpáleného oleje důlkem dolů. Jakmile vdolkům zezlátnou okraje, obraťte je. Smažte je postupně v několika dávkách, z každé strany 1-2 minuty a odkládejte na papírovou utěrku.

RADA: Jak na domácí chléb

5
Tvaroh umíchejte s cukrem. Do prohlubní vdolků dejte po lžičce povidel, přidejte kopeček tvarohu a zasypte nastrouhaným tvrdým tvarohem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové vdolky se skořicí

Bramborové vdolky se skořicí

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Švestková povidla tuzemák Tvaroh Tvrdý tvaroh Vejce Žloutek

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africké kari

Africké kari

Dalamánky

Dalamánky

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Květákové makarony

Květákové makarony

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

79
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
43
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Bavorské buchtičky
Bavorské buchtičky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact