• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 64
doba přípravy: 125 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bavorské vdolky plněné povidly a tvarohem jsou nestárnoucí klasika. Obvykle se smaží o masopustní neděli, ale udělejte si je kdykoliv během roku. Ta chuť stojí za to!

Suroviny

20 porce
    • 21
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučení
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • olej na smažení
    • 150
      g tvaroh
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • švestková povidla
    • tvrdý tvaroh nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut.

RADA: Merhované koláče s tvarohem a mákem

2
Do mísy robotu dejte změklé máslo, zbylý cukr a ušlehejte světlou pěnu. Vyměňte šlehací metlu za hnětací hák, přidejte vejce, žloutek, tuzemák, citronovou kůru a kvásek. Začněte suroviny pomalu míchat a postupně přidávejte mouku a zbylé mléko. Lehce zvyšte výkon a asi 10 minut zpracovávejte těsto, které by mělo mít hladkou a vláčnou konzistenci. Těsto přendejte do čisté mísy lehce vytřené olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut.

RADA: Kvalita mouky

3
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozválejte na plát silný asi 1 cm. Sklenkou vykrajujte kolečka o průměru 6-8 cm. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě asi 20 minut kynout.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

4
V kastrolu rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje. Do každého vdolku udělejte palcem důlek a postupně vdolky vhazujte do rozpáleného oleje důlkem dolů. Jakmile vdolkům zezlátnou okraje, obraťte je. Smažte je postupně v několika dávkách, z každé strany 1-2 minuty a odkládejte na papírovou utěrku.

RADA: Jak na domácí chléb

5
Tvaroh umíchejte s cukrem. Do prohlubní vdolků dejte po lžičce povidel, přidejte kopeček tvarohu a zasypte nastrouhaným tvrdým tvarohem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové vdolky se skořicí

Bramborové vdolky se skořicí

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Švestková povidla tuzemák Tvaroh Tvrdý tvaroh Vejce Žloutek

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Ananasová čína

Ananasová čína

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

82
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
42
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
31
Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Slovenská kapustnica -…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Bavorské buchtičky
Bavorské buchtičky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact