• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolečky II.
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské vdolečky II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
Bavorské vdolečky II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 1,25
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,50
      ks droždí
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme na plát silný 1 cm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 5-6 cm.
2
Necháme opět vykynout a pak smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Necháme okapat a potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ali | 2. 7. 2016 19:00

    Dobrý den, zkoušela jsem je udělat s důlkem, aby vypadaly jako od mojí babičky, a pokaždé mi vyběhly jako koblihy. A pak jsem na to přišla - než hodím vdolek do oleje, tak ho lehce povytáhnu do stran, veprostřed udělám důlek, a do oleje to dám tím důlkem dolů <3 A povedlo se!

  • ja | 22. 3. 2016 19:37

    Dobrý den, chci se zeptat kolik vdolků z toho přibližně vzejde :) děkuji

  • ja | 22. 3. 2016 19:37

    Dobrý den, chci se zeptat kolik vdolků z toho přibližně vzejde :) děkuji

  • Lada | 6. 1. 2016 21:11

    Super! Povedlo se! :-)

  • hohnzy | 28. 11. 2015 19:08

    Perfektní, dělal jsem je poprvé a moc nám s manželkou chutnali. Jen mě překvapilo, jak rychle jsou hotové, takže první 3 jsem trochu spálil, ale snědli jsme i ty :) Dáli jsme si na ně povidla a zakysanou smetanu.

  • Lenka | 23. 10. 2014 10:10

    Super recept, delam v pekarne bezne. Nejdrive tekuté suroviny + maslo (nechám povolit), na to mouku, do Dulku cukr a na nej kvasnice. Dávám pul sáčku susenych. Vdovecky se vždy povedou.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 19. 10. 2014 19:00

    Nejdřív dám všechno tekuté plus nerozpuštěné máslo a sůl,na to mouku,droždí a na droždí cukr.Dělala jsem je mockrát a vždycky se povedou. Rum patří do těsta :-)

  • saly15
    saly15 | 19. 10. 2014 16:58

    jaký je postup,když zadělávate testo vpekárně? děkuji

  • saly15
    saly15 | 19. 10. 2014 16:58

    a povedlo se? , chci právě taky zkusit do pekárny, tak jestli to lze, když udělám tak jako postup pro kynuté knedlíky, co dělám na program těsto že v mléce rozšlehat vajíčko a ten postup pokračovat cukr, sul, maslo, mouku kvasnice? nebo máslo až na konec ? jak jste zvolila postup VY?

  • Soník | 23. 8. 2014 10:27

    Jdu právě na ně.Zkouším je v pekárně,snad se povedou :-)

  • lukáš | 27. 2. 2014 20:10

    Dobrý den, Chci se zeptat jestli je recept jednoduchý a lehký?

  • Sadilkovi30 | 10. 1. 2014 11:28

    recept je moc super, pravidelně jej děláme. Dokonce je zadělávám v pekárně. Vždy když na ně je chuť sáhnu po tomto receptu :-)

  • Eva | 4. 3. 2013 15:06

    Chuťově byly úžasné, ale někde jsem udělala chybu - při smažení vždy jedna strana vyskočila tak, že výrobek vypadá jako koblížek, ale je to dutý koblížek. Kde dělám chybu?

  • ljarosova99 | 15. 2. 2013 12:46

    Děkuji za recept,dlouho jsem hledala takový který odpovídá prababiččinu receptu,která dělala skvělé vdolečky. Zítra jdu na ně,snad se povedou :-)

  • Katka | 8. 1. 2013 20:57

    Dobrý den, prosím vás, chtěla bych vědět, zda je ten rum tam moc potřeba a kam přesně patří, asi tuším, že k povidlům, ale fakt nevím, nemám tolik zkušeností. Předem děkuji za odpověď :-)

  • lendula 29 | 21. 12. 2012 22:03

    Jsou dobré,jen jsem tam nedala tolik mouky

  • lendula 29 | 21. 12. 2012 21:55

    Vdolečky dobré,ale nedala jsem tam tolik mouky !

  • flower | 22. 9. 2012 19:53

    Výborné,jen se po nich zaprášilo.

  • Lalinka | 14. 8. 2012 20:02

    Tak trochu jsem měla hustší těsto,.. jinak vdolečky výborny! <3 <3

  • Jitulín | 15. 3. 2012 19:36

    Výborné vdolky, právě jsme je měli k večeři a všechny zblajzli, boule až za ušima :-) Děkuji za recept

  • k.minnie
    k.minnie | 15. 10. 2011 23:26

    Dnes jsem poprvé dělala vdolečky a dostala jsem za ně pochvalu... :-) Děkuji za skvělý recept.

  • Petra | 28. 8. 2011 13:01

    Paradni - příprava i mňamka.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 17. 2. 2011 12:04

    Moc dobré , dávám 1

  • Terrad | 16. 10. 2010 11:38

    Super, super.

  • Tereza Kalkusová | 14. 9. 2010 10:59

    Už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale tenhle je nej. Dávám velkou 1 a ukládám do oblíbených. :-)))

  • Martina Dvorská | 26. 8. 2010 15:55

    Zkoušela jsem už několik receptů, ale tyhle jsou opravdu MŃAM :))

  • Ivana Patůčková | 23. 7. 2010 20:06

    Moje první "kynuté" pečení (tedy spíše smažení) a úplně super! Povedlo se a úžasný!!! :-)

  • Michaela Linhartová | 11. 2. 2010 15:13

    Byly vynikající akorát se mi nepovedlo udělat tvar vdolku. Naběhly tak, že byly jako koblihy. Jinak dávám 1*.

  • Michaela Linhartová | 10. 2. 2010 09:04

    Tak zkusím tyto. minule jsem dělala z polohrubé mouky a vyhodila jsem je. Pak dám vědět jak jsem dopadla.

  • Marie Šindelová | 7. 6. 2009 13:14

    Moc dobré,jen se po nich zaprášilo.1.

  • Lada Kovářová | 28. 8. 2008 17:17

    Vynikající, akorát mě vyšly bez kolečka, ale na chuti jim to neubralo :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Indiánci

Indiánci

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
62
Klasické lečo
Klasické lečo
61
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
61
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bavorák
Bavorák
Bavorské buchtičky
Bavorské buchtičky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorský knedlík
Bavorský knedlík
  • Recepty.cz
  • Bavorské vdolečky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact