• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vařené brambory 1/2-3
    • hrubá mouka
    • 1
      ks vejce (Event. halušky v prášku)
    • mléko Trochu
    • 0,25
      kg uzené maso
    • kysané zelí
    • cibule
    • anglická slanina
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme v pekáči. Přidáme cibulku a osmažíme. Přidáme kyselé zelí a chvíli dusíme. Ochutíme mletým pepřem a koriandrem. Vmícháme kousky vařeného libového uzeného masa. Přidáme halušky. Směs vložíme do malých zapékacích mističek a zapečeme v troubě.
2
Před podáváním můžeme ještě posypat osmaženou cibulkou. Servírujeme v mističkách s dobře vychlazeným pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Závin se zelím a uzeným masem

Závin se zelím a uzeným masem

Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím

Plněné zapečené brambory s uzeným a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 15. 1. 2013 15:03

    Přestože spätzle to rozhodně nejsou, večeře byla báječná!

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 16:09

    Ale ani halušky sa nerobia z varených zemiakov, ale zo surových :)))

  • Jana S. | 15. 8. 2008 13:00

    Jitko, přesně tak, Spätzle nejsou halušky, i když tento recept může být velmi jedlý :) U nás (ve Stuttgartu) se Käsespätzle dělaly tak, že se předem uvařené Spätzle (mouka, vejce, žloutky, sůl, trochu vody, umíchat, protlačit speciálním udělátkem na Späzle tak, aby vznikly středně dlouhé silnější "špagety" či jak tvar nazvat, uvařit v osolené vodě, prolít studenou) smíchaly s omáčkou: šlehačka se nechá vařit, přidá se muškátový oříšek, sůl, strouhaný sýr, nechá se zahoustnout. Pak se směs dá do pekáčku, zapeče dozlatova. Na kůrčičku se přidá na másle dozlatova usmažená cibulka. Mňam :)

  • Jitka Ježková | 14. 8. 2008 12:35

    Musím částečně souhlasit s Jiřím- bavorské (resp. švábské) spätzle se dělají z mouky, vajec, vody a soli- vrstva spätzlí, vrstva sýra.. posl. vrstva sýr, zapéct a posypat osmaženou cibulkou

  • jiri23 | 26. 10. 2007 15:33

    obavam se ze bovorske spätzle se nedelaji z brambor, ale z mouky, vejce a mleka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Pečení Smažení Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Mléko Pepř mletý Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Citronová poleva

Citronová poleva

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

79
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
38
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
29
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Inspirace podle Katie Holmes: Který trend bude slušet všem?

Inspirace podle Katie Holmes: Který trend bude slušet všem?

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Diane Krugerová na červeném koberci: Místo lodiček si vzala lodě!

Diane Krugerová na červeném koberci: Místo lodiček si vzala lodě!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact