• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vařené brambory 1/2-3
    • hrubá mouka
    • 1
      ks vejce (Event. halušky v prášku)
    • mléko Trochu
    • 0,25
      kg uzené maso
    • kysané zelí
    • cibule
    • anglická slanina
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme v pekáči. Přidáme cibulku a osmažíme. Přidáme kyselé zelí a chvíli dusíme. Ochutíme mletým pepřem a koriandrem. Vmícháme kousky vařeného libového uzeného masa. Přidáme halušky. Směs vložíme do malých zapékacích mističek a zapečeme v troubě.
2
Před podáváním můžeme ještě posypat osmaženou cibulkou. Servírujeme v mističkách s dobře vychlazeným pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Závin se zelím a uzeným masem

Závin se zelím a uzeným masem

Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím

Plněné zapečené brambory s uzeným a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 15. 1. 2013 15:03

    Přestože spätzle to rozhodně nejsou, večeře byla báječná!

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 16:09

    Ale ani halušky sa nerobia z varených zemiakov, ale zo surových :)))

  • Jana S. | 15. 8. 2008 13:00

    Jitko, přesně tak, Spätzle nejsou halušky, i když tento recept může být velmi jedlý :) U nás (ve Stuttgartu) se Käsespätzle dělaly tak, že se předem uvařené Spätzle (mouka, vejce, žloutky, sůl, trochu vody, umíchat, protlačit speciálním udělátkem na Späzle tak, aby vznikly středně dlouhé silnější "špagety" či jak tvar nazvat, uvařit v osolené vodě, prolít studenou) smíchaly s omáčkou: šlehačka se nechá vařit, přidá se muškátový oříšek, sůl, strouhaný sýr, nechá se zahoustnout. Pak se směs dá do pekáčku, zapeče dozlatova. Na kůrčičku se přidá na másle dozlatova usmažená cibulka. Mňam :)

  • Jitka Ježková | 14. 8. 2008 12:35

    Musím částečně souhlasit s Jiřím- bavorské (resp. švábské) spätzle se dělají z mouky, vajec, vody a soli- vrstva spätzlí, vrstva sýra.. posl. vrstva sýr, zapéct a posypat osmaženou cibulkou

  • jiri23 | 26. 10. 2007 15:33

    obavam se ze bovorske spätzle se nedelaji z brambor, ale z mouky, vejce a mleka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Pečení Smažení Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Mléko Pepř mletý Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
9
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
9
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact