• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vařené brambory 1/2-3
    • hrubá mouka
    • 1
      ks vejce (Event. halušky v prášku)
    • mléko Trochu
    • 0,25
      kg uzené maso
    • kysané zelí
    • cibule
    • anglická slanina
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme v pekáči. Přidáme cibulku a osmažíme. Přidáme kyselé zelí a chvíli dusíme. Ochutíme mletým pepřem a koriandrem. Vmícháme kousky vařeného libového uzeného masa. Přidáme halušky. Směs vložíme do malých zapékacích mističek a zapečeme v troubě.
2
Před podáváním můžeme ještě posypat osmaženou cibulkou. Servírujeme v mističkách s dobře vychlazeným pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Závin se zelím a uzeným masem

Závin se zelím a uzeným masem

Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím

Plněné zapečené brambory s uzeným a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 15. 1. 2013 15:03

    Přestože spätzle to rozhodně nejsou, večeře byla báječná!

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 16:09

    Ale ani halušky sa nerobia z varených zemiakov, ale zo surových :)))

  • Jana S. | 15. 8. 2008 13:00

    Jitko, přesně tak, Spätzle nejsou halušky, i když tento recept může být velmi jedlý :) U nás (ve Stuttgartu) se Käsespätzle dělaly tak, že se předem uvařené Spätzle (mouka, vejce, žloutky, sůl, trochu vody, umíchat, protlačit speciálním udělátkem na Späzle tak, aby vznikly středně dlouhé silnější "špagety" či jak tvar nazvat, uvařit v osolené vodě, prolít studenou) smíchaly s omáčkou: šlehačka se nechá vařit, přidá se muškátový oříšek, sůl, strouhaný sýr, nechá se zahoustnout. Pak se směs dá do pekáčku, zapeče dozlatova. Na kůrčičku se přidá na másle dozlatova usmažená cibulka. Mňam :)

  • Jitka Ježková | 14. 8. 2008 12:35

    Musím částečně souhlasit s Jiřím- bavorské (resp. švábské) spätzle se dělají z mouky, vajec, vody a soli- vrstva spätzlí, vrstva sýra.. posl. vrstva sýr, zapéct a posypat osmaženou cibulkou

  • jiri23 | 26. 10. 2007 15:33

    obavam se ze bovorske spätzle se nedelaji z brambor, ale z mouky, vejce a mleka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Pečení Smažení Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Mléko Pepř mletý Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Zapečené filé

Zapečené filé

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
22
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
22
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact