• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vařené brambory 1/2-3
    • hrubá mouka
    • 1
      ks vejce (Event. halušky v prášku)
    • mléko Trochu
    • 0,25
      kg uzené maso
    • kysané zelí
    • cibule
    • anglická slanina
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme v pekáči. Přidáme cibulku a osmažíme. Přidáme kyselé zelí a chvíli dusíme. Ochutíme mletým pepřem a koriandrem. Vmícháme kousky vařeného libového uzeného masa. Přidáme halušky. Směs vložíme do malých zapékacích mističek a zapečeme v troubě.
2
Před podáváním můžeme ještě posypat osmaženou cibulkou. Servírujeme v mističkách s dobře vychlazeným pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Závin se zelím a uzeným masem

Závin se zelím a uzeným masem

Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím

Plněné zapečené brambory s uzeným a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 15. 1. 2013 15:03

    Přestože spätzle to rozhodně nejsou, večeře byla báječná!

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 16:09

    Ale ani halušky sa nerobia z varených zemiakov, ale zo surových :)))

  • Jana S. | 15. 8. 2008 13:00

    Jitko, přesně tak, Spätzle nejsou halušky, i když tento recept může být velmi jedlý :) U nás (ve Stuttgartu) se Käsespätzle dělaly tak, že se předem uvařené Spätzle (mouka, vejce, žloutky, sůl, trochu vody, umíchat, protlačit speciálním udělátkem na Späzle tak, aby vznikly středně dlouhé silnější "špagety" či jak tvar nazvat, uvařit v osolené vodě, prolít studenou) smíchaly s omáčkou: šlehačka se nechá vařit, přidá se muškátový oříšek, sůl, strouhaný sýr, nechá se zahoustnout. Pak se směs dá do pekáčku, zapeče dozlatova. Na kůrčičku se přidá na másle dozlatova usmažená cibulka. Mňam :)

  • Jitka Ježková | 14. 8. 2008 12:35

    Musím částečně souhlasit s Jiřím- bavorské (resp. švábské) spätzle se dělají z mouky, vajec, vody a soli- vrstva spätzlí, vrstva sýra.. posl. vrstva sýr, zapéct a posypat osmaženou cibulkou

  • jiri23 | 26. 10. 2007 15:33

    obavam se ze bovorske spätzle se nedelaji z brambor, ale z mouky, vejce a mleka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Pečení Smažení Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Mléko Pepř mletý Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

38
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
21
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
20
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
19
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact