• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bavorská svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Bavorská svíčková

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorská svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g anglická slanina na prošpikování
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      lžička pepř mletý čtyř barev - celý
    • 1
      ks bobkový list
    • 7
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks jalovec kuliček
    • 0,25
      lžička tymián
    • 20
      g rozinky
    • 3
      dl červené víno
    • 0,50
      l smetana
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce perník strouhaný
    • 1
      sklenice brusinkový kompot menší

Postup přípravy receptu

1
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.
2
Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Julča | 21. 8. 2012 16:10

    zkusila jsem svickovou na techto strankach a super (http://databazereceptu.org) <3

  • asdf | 29. 3. 2011 14:03

    vynech vic veci lze vynechat a porad je to dobre:D

  • Zuzana Polzin | 7. 12. 2009 12:51

    muze mi nekdo poradit, co mam pouzit misto perniku? Ziji v Nemecku a pernik u nas neni. Nebo ho muzu vubec vynechat? Predem dekuji za odpoved!

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2006 14:43

    Trochu zmatků v tečkách, recept opraven.

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:16

    Mílá Jano voda i víno se stačí vypařit během pečení nemějte z toho strach

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:14

    Ne za 10 minut upečené mílí Kamile a Zdeno píši,že asi tak 10 minut před do pečením masa přídáme červené víno což znamená když už je maso měkké a tento recept může použít i na zvěřinu tak i na králíka.

  • Kamil Krybus | 12. 12. 2006 11:13

    Pokud se vaří pokrm jen na víně, je tam vždy ten kyselý ocas. Pokud to někomu vadí, je vhodné dávat vína jen trochu (max. 1dcl) za počátku vaření. Kyselost se pak při dochucování vyrovnává rybízovou marmeládou, cukrem nebo i rozinkami.

  • František Brusák | 12. 12. 2006 07:20

    Může to být dobrý recept,zkusím ale bez toho vína.Víno jídlu dává nakyslí ocas a to nikdo u nás nejí.To víno jsi dám k tomu.Místo vína dám panáka Brendy.Zajímaví tam je ten perník já tím zahušťuji rajskou omáčku.Jo a ty rozinky namočím do toho Brendy.

  • Di | 11. 12. 2006 19:45

    Já vařím tradičně na vánoční svátky buď maso na víně nebo svíčkovou, Uvařím 23.prosince, ohřeju na Boží hod nebo na Štěpána. Rodina dává přednost spíše masu na víně. Je to asi přece jenom lehčí. Kromě hovězího a králíka už jsem zkusila srnčí i kančí.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 18:31

    Di, díky za tip. U nás zvěřinu nikdo nejí, takže jsem na tento recept dosud nenarazila. Vypadá taky moc dobře:-)) A i s tím králíkem si to umím představit...

  • Di | 11. 12. 2006 17:26

    Jaroslavo, zkuste "svíčkovou" místo se smetanou s červeným vínem, rybízovou zavařeninou a kečupem - viz recept Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně. Po rozležení je to super!

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 13:17

    No, já tento recept udělám po svém: moji svíčkovou obohatím o nápad s červeným vínem, rozinkami a perníkem ;o)

  • Jana | 11. 12. 2006 12:29

    Mě ještě navíc leká těch 2,5 l vody. To se bude maso až tak moc koupat? A ještě pak další 3 dcl vína........

  • Zdena z JM | 11. 12. 2006 09:27

    Myslím,že za 10 minut by bylo maso uvnitř studené,natož aby bylo upečené.

  • Kamil Krybus | 11. 12. 2006 09:18

    Velmi pěkný recept, ale 1 kg hovězího bude upečeno opravdu za 10 min?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brusinkový kompot Celer Červené víno Hovězí maso Jalovec Mrkev Nové koření Pepř mletý Perník Petržel Rozinky Smetana Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Kuskus salát

Kuskus salát

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
58
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
53
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
50
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme ji! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme ji! Růžová kabelka…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Kate Beckinsaleová (51) je k nepoznání: Vztek kvůli hubnutí!

Kate Beckinsaleová (51) je k nepoznání: Vztek kvůli hubnutí!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Bavorská svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact