zkusila jsem svickovou na techto strankach a super (http://databazereceptu.org) <3
vynech vic veci lze vynechat a porad je to dobre:D
muze mi nekdo poradit, co mam pouzit misto perniku? Ziji v Nemecku a pernik u nas neni. Nebo ho muzu vubec vynechat? Predem dekuji za odpoved!
Trochu zmatků v tečkách, recept opraven.
Mílá Jano voda i víno se stačí vypařit během pečení nemějte z toho strach
Ne za 10 minut upečené mílí Kamile a Zdeno píši,že asi tak 10 minut před do pečením masa přídáme červené víno což znamená když už je maso měkké a tento recept může použít i na zvěřinu tak i na králíka.
Pokud se vaří pokrm jen na víně, je tam vždy ten kyselý ocas. Pokud to někomu vadí, je vhodné dávat vína jen trochu (max. 1dcl) za počátku vaření. Kyselost se pak při dochucování vyrovnává rybízovou marmeládou, cukrem nebo i rozinkami.
Může to být dobrý recept,zkusím ale bez toho vína.Víno jídlu dává nakyslí ocas a to nikdo u nás nejí.To víno jsi dám k tomu.Místo vína dám panáka Brendy.Zajímaví tam je ten perník já tím zahušťuji rajskou omáčku.Jo a ty rozinky namočím do toho Brendy.
Já vařím tradičně na vánoční svátky buď maso na víně nebo svíčkovou, Uvařím 23.prosince, ohřeju na Boží hod nebo na Štěpána. Rodina dává přednost spíše masu na víně. Je to asi přece jenom lehčí. Kromě hovězího a králíka už jsem zkusila srnčí i kančí.
Di, díky za tip. U nás zvěřinu nikdo nejí, takže jsem na tento recept dosud nenarazila. Vypadá taky moc dobře:-)) A i s tím králíkem si to umím představit...
Jaroslavo, zkuste "svíčkovou" místo se smetanou s červeným vínem, rybízovou zavařeninou a kečupem - viz recept Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně. Po rozležení je to super!
No, já tento recept udělám po svém: moji svíčkovou obohatím o nápad s červeným vínem, rozinkami a perníkem ;o)
Mě ještě navíc leká těch 2,5 l vody. To se bude maso až tak moc koupat? A ještě pak další 3 dcl vína........
Myslím,že za 10 minut by bylo maso uvnitř studené,natož aby bylo upečené.
Velmi pěkný recept, ale 1 kg hovězího bude upečeno opravdu za 10 min?