• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorská svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Bavorská svíčková

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorská svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g anglická slanina na prošpikování
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      lžička pepř mletý čtyř barev - celý
    • 1
      ks bobkový list
    • 7
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks jalovec kuliček
    • 0,25
      lžička tymián
    • 20
      g rozinky
    • 3
      dl červené víno
    • 0,50
      l smetana
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce perník strouhaný
    • 1
      sklenice brusinkový kompot menší

Postup přípravy receptu

1
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.
2
Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Julča | 21. 8. 2012 16:10

    zkusila jsem svickovou na techto strankach a super (http://databazereceptu.org) <3

  • asdf | 29. 3. 2011 14:03

    vynech vic veci lze vynechat a porad je to dobre:D

  • Zuzana Polzin | 7. 12. 2009 12:51

    muze mi nekdo poradit, co mam pouzit misto perniku? Ziji v Nemecku a pernik u nas neni. Nebo ho muzu vubec vynechat? Predem dekuji za odpoved!

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2006 14:43

    Trochu zmatků v tečkách, recept opraven.

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:16

    Mílá Jano voda i víno se stačí vypařit během pečení nemějte z toho strach

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:14

    Ne za 10 minut upečené mílí Kamile a Zdeno píši,že asi tak 10 minut před do pečením masa přídáme červené víno což znamená když už je maso měkké a tento recept může použít i na zvěřinu tak i na králíka.

  • Kamil Krybus | 12. 12. 2006 11:13

    Pokud se vaří pokrm jen na víně, je tam vždy ten kyselý ocas. Pokud to někomu vadí, je vhodné dávat vína jen trochu (max. 1dcl) za počátku vaření. Kyselost se pak při dochucování vyrovnává rybízovou marmeládou, cukrem nebo i rozinkami.

  • František Brusák | 12. 12. 2006 07:20

    Může to být dobrý recept,zkusím ale bez toho vína.Víno jídlu dává nakyslí ocas a to nikdo u nás nejí.To víno jsi dám k tomu.Místo vína dám panáka Brendy.Zajímaví tam je ten perník já tím zahušťuji rajskou omáčku.Jo a ty rozinky namočím do toho Brendy.

  • Di | 11. 12. 2006 19:45

    Já vařím tradičně na vánoční svátky buď maso na víně nebo svíčkovou, Uvařím 23.prosince, ohřeju na Boží hod nebo na Štěpána. Rodina dává přednost spíše masu na víně. Je to asi přece jenom lehčí. Kromě hovězího a králíka už jsem zkusila srnčí i kančí.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 18:31

    Di, díky za tip. U nás zvěřinu nikdo nejí, takže jsem na tento recept dosud nenarazila. Vypadá taky moc dobře:-)) A i s tím králíkem si to umím představit...

  • Di | 11. 12. 2006 17:26

    Jaroslavo, zkuste "svíčkovou" místo se smetanou s červeným vínem, rybízovou zavařeninou a kečupem - viz recept Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně. Po rozležení je to super!

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 13:17

    No, já tento recept udělám po svém: moji svíčkovou obohatím o nápad s červeným vínem, rozinkami a perníkem ;o)

  • Jana | 11. 12. 2006 12:29

    Mě ještě navíc leká těch 2,5 l vody. To se bude maso až tak moc koupat? A ještě pak další 3 dcl vína........

  • Zdena z JM | 11. 12. 2006 09:27

    Myslím,že za 10 minut by bylo maso uvnitř studené,natož aby bylo upečené.

  • Kamil Krybus | 11. 12. 2006 09:18

    Velmi pěkný recept, ale 1 kg hovězího bude upečeno opravdu za 10 min?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brusinkový kompot Celer Červené víno Hovězí maso Jalovec Mrkev Nové koření Pepř mletý Perník Petržel Rozinky Smetana Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Domácí kečup

Domácí kečup

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
132
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
69
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
44
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
36
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Bavorská svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact