Na másle zpěníme trošku bílé salátové cibulky (není tak čpavá jako obyčejná cibule), přidáme rozkrájený plátek hovězího, to zlehka opečeme, podlijeme troškou vody a dusíme cca 15 minut. Nakonec do omáčky vmícháme 2-3 lžičky bílého jogurtu. Celé i s omáčkou rozmixujeme nebo rozsekáme na menší kousky a podáváme s rozmačkanou vařenou bramborou.
2
Pro mimča můžeme hovězí jen uvařit a smíchat s troškou vývaru a jogurtem.
Telecí kupuju pro mimčo, máme asi štěstí v Kolíně v jenom řeznictví je mají asi tak jednou do týdne a za slušné ceny (100-150,-/kg). Myslím, že se dá sehnat skoro všude, když si obtelefonujete řeznictví, kde zda nemívají, někde snad pořídíte. Já nakoupím vždycky do mrazáku (naporcuju).Recept hned zítra zkusím, už mi dochází fantazie.
Jana Tomčíková
|29. 3. 2007 10:18
Telecí maso má v nabídkovém velikonočním letáku Hypernova.
Zuzana Válková
|29. 3. 2007 09:14
Určitě je telecí maso pro děti lepší. To bez pochyby. Ale já např. bydlím v Praze na Proseku a tady se nekoupí v jediném obchodě ani v řeznictví. Neříkám, že nikdy, ale když jsem ho sháněla já, prostě nebylo a podle údivu prodavaček ani nebývá. Bohužel.
Marie Horáková
|28. 3. 2007 17:25
Omlouvám se, ten anonym jsem já.
Anonym
|28. 3. 2007 16:54
Pane Jozefe, nevím kde žijete, ale u nás jsem telecí svíčkovou v obchodě nikdy neviděla. Telecí kýtu, plec, kližku, to ano, ale svíčková tady do obchodu snad ani nepřijde.
Jozef T.
|28. 3. 2007 15:25
Pre tento úcel je daleko lepsia telacia sviecková, ktorú môze jest dieta temer surovú (velmi krátko tepelne upravenú). Kazdý skúsený detský lekár Vám to potvrdí. U nás je to bezné, ze detom vo veku, ked sa im podáva mäso rozmixované sa dáva prednost telacej svieckovej pred vsetkými ostatnými mäsami a prípravkami z lekárne a pod.