g
uzená slanina
- anglická, moravská, pikantní, vahalova... cca
koření
dle chuti . ďábelské, grilovací, česnekové...
sůl
olej
pečící papír
Postup přípravy receptu
1
Slaninu nakrájíme na slabé plátky. Batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silné hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým množstvím oleje. Stačí jen maličko, jen tolik, aby na batátech dobře drželo koření a sůl, kterým batáty posypeme dle chuti.
2
Každý hranolek nebo lodičku obalíme do slaniny a skládáme vedle sebe na plech s pečícím papírem. Zakryjeme obdélníkem pečícího papíru nebo alobalu a pečeme takto v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15-20 minut. Pak alobal sejmeme a dopečeme tak, aby byla slanina dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo dipem dle chuti, nejlépe ze zakysané smetany.
Ježiš, to je dobrota :-D
Dobrý teply i studený! Nešlo mi to moc obalovat, tak jsem tu slaninku na to jen pokládala. A koření jsem měla grilovací.
Dip jsem udělala ze zakysanky, nivy, česneku, pepře a bazalky.
Ilona Podrabska
|31. 10. 2016 20:12
Jednoduche a skvele halloweenske jidlo, ktere zasyti i zahreje.
Watan
|6. 10. 2016 18:18
No to je něco :-P
Watan
|6. 10. 2016 18:05
Uz se tesim :-P 4
Ivča
|29. 9. 2016 12:31
Dnes na zkoušku jen z jednoho bramboru a byla to fakt velká mňamka, takže příště vííííííííííc D
levandulka
|2. 6. 2016 20:07
skvele :-* nechapu, proc jsem mela ke sladkym bramboram odpor :-\ kdyz chutnaji takto pripravene absolut luxus
Míša
|27. 10. 2015 12:00
<3 <:-)
Míša
|27. 10. 2015 12:00
<3 <:-)
Dana
|5. 10. 2015 21:28
Výborné.Děkuji.
pokemoni
|20. 5. 2015 13:31
bataty jsme si upekli a hned sezrali, bez prilohy jen se smetanou s cesnekem a byly bozi hodne moc