koření
dle chuti - grilovací, italské, kari, čubrica...
olej
150
g
zelenina
směs dle chuti - paprika, rajče, česnek, lahůdková cibulka...
posekané bylinky
dle chuti - rozmarýn tymián, oregano, bazalka...
sůl
pepř mletý
100
g
zakysaná smetana
2
ks
vejce
tuk
- zapékací mísu
100
g
balkánský sýr
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Maso (kuřecí, krůtí, vepřové) si pokrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a na trošce rozpáleného oleje osmažíme dozlatova. Pak maso smícháme v míse s pokrájenými batáty, zeleninou, bylinkami, solí, pepřem, smetanou a vejci.
2
Vše nandáme do připravené zapékací mísy, posypeme rozdrobeným nebo nastrouhaným balkánským sýrem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, nejprve zakryté cca 25 minut, poté odkryjeme a dopečeme dozlatova cca 15 minut.